Groen, voedselbossen en de toekomst van de Kbuurt

Kbuurt-bewoonster en groenactivist Renate Nollen op presenteerde 5 maart 2021 over Voedselbossen en Groen in de buurt in het kader van het KmiddenCocreatie traject (zie o.a. www.1104enzo.nl/kmiddencocreatie) , hier gedeeld in kader van transparantie naar de buurt

In de Kbuurt is een levendige ‘Groen’ community.  Dit is dan ook onderdeel van het DNA van onze K-buurt (zie video over DNA kbuurt www.bit.ly/dnakbuurtuitleg)

Naast de grotere doelen, die ook de gemeente zich heeft gesteld zoals, klimaatadaptatie, biodiversiteit en waterberging, brengt Groen ook mensen bij elkaar.

Diverse voorbeelden werden getoond zoals:

# Grubbehoeve
# Mama Aïsa eiland
# Lontarpalmstraat
# Krimpertplein en meer

Verder (zie vanaf minuut 47:02 = https://youtu.be/cRINwapyIAM?t=2820 ) werd ook de tijdelijke inrichting (totdat er gebouwd gaat worden) van het veld van de voormalige garage Kempering besproken, en wat de uitdagingen zijn om daar tijdelijk een moestuin gecreëerd te krijgen. 

Video zie https://youtu.be/cRINwapyIAM Presentatie van Renate staat deelbaar op / via link https://drive.google.com/file/d/1KPADHzkNLiMhLq2Irq1KK9kEOE4EMFOW/view?usp=sharing 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *