Groen en blauw in Kantershof wordt opgeknapt

Het zal sommigen niet ontgaan zijn: het groen en de openbare ruimte  in de wijk Kantershof worden aangepakt en opgeknapt. Grasranden zijn bijgewerkt, er is gemaaid (en eindelijk niet waar het niet hoeft!), straten zijn geveegd, de ruimte rond de afvalcontainers is schoongemaakt, de stoep naar de Bijlmerweide (langs het fietspad vanuit Karspelhof) is vernieuwd en: er komt ander, insectvriendelijker en mooier groen, zoals heesters in sommige perken.
Toevallig is de gemeente ook bezig met het uitbaggeren van de slootjes in de Bijlmerweide, dat was ook weleens nodig. Als straks de beschoeiing wordt aangepakt (wanneer?) zal dat een stuk makkelijker gaan. In Geerdinkhof is een groot deel van de beschoeiing al vernieuwd en dat ziet er goed uit.
Sommige bewoners hebben boomspiegels (de grond rond de boom) geadopteerd en hadden ook nog zin om de groenstroken te verbeteren en van bloembollen en planten te voorzien. Niet wachten op de gemeente of een groenplatform, maar gewoon: do it yourself! We zijn benieuwd naar de resultaten in het voorjaar….Ook een boomspiegel adopteren? Kijk hier voor de mogelijkheden. 

4 reacties op “Groen en blauw in Kantershof wordt opgeknapt”

 1. Ook jammer dat er geen insecten en vogelvriendelijke beplanting wordt gekozen.
  Zoveel K’hoffers die groen in zelfbeheer natuurlijk aanplanten en onderhouden.

  En de gemeente vergeet die natuurvriendelijke aanpak volledig!

  Het greenteam van de bbk kan wellicht eens aan de bel trekken bij de nieuwe bestuurder Groen in ons stadsdeel?
  Er is in het ambtelijk apparaat ook veel veranderd.

  Bezorgde groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *