Gaasperdammertunnel weer weekend afgesloten (22-25 april)

Van vrijdagavond 22 april tot maandagochtend 25 april is de Gaasperdammertunnel in beide richtingen afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen. Tijdens deze afsluiting krijgt de software van de tunnel een update en voert Rijkswaterstaat onderhoud uit.

Software update
In het weekend van 22 tot 25 april zijn er verschillende softwareupdates aan de tunnel. Deze zijn nodig voor de veiligheid in de tunnel en voor optimalisatie van de bediening. Na de update doen Rijkswaterstaat en aannemer IXAS om beurten een test om te kijken of alles in de nieuwe situatie werkt.

Hinder testen luidsprekers
In het weekend worden ook de luidsprekers van de omroepinstallaties getest. Dit kan hinderlijk zijn vanwege het geluid. Deze test is gepland op zaterdagochtend 23 april vanaf 6 uur. Op zondagmiddag vindt de test nogmaals plaats.

Tunnelonderhoud
In de tunnel worden verschillende andere onderhoudswerkzaamheden uitgevoerd aan de verlichting, de ventilatoren en de vluchtdeuren. Alle camera’s worden schoongemaakt, zodat de verkeerscentrale weer goed zicht heeft op het verkeer. Buiten de tunnel krijgen de bermen  een maaibeurt en komt er asfaltonderhoud.

Afsluitingen
Om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren is de Gaasperdammertunnel afgesloten tussen knooppunt Holendrecht en knooppunt Diemen (zie afbeeldingen):

  • De rijbaan richting knooppunt Diemen is afgesloten van vrijdag 22 april 21:00 uur tot maandag 25 april 05:00 uur, inclusief alle op- en afritten.
  • De rijbaan richting knooppunt Holendrecht/Utrecht gaat twee uur later dicht.

Omleidingen
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A1/A10/A2 en A4. Verkeer in Amsterdam Zuidoost wordt via verschillende routes en borden omgeleid naar de A1 en de A2.

Heeft u vragen over de werkzaamheden, de snelweg of de tunnel? Bel dan met Rijkswaterstaat op 0800 – 8002.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *