Flatcoaches experiment voor Flats Kralenbeek en Klieverink van start

Vanaf morgen, dinsdag 24 november, zullen in twee torenflats in de K buurt, Amsterdam Zuidoost, zogenaamde flat coaches gaan rondlopen. Hart voor de K-buurt is in samenwerking met Woningcorporatie DeKey een pilot gestart waarbij bewoners vrijwillig rondes lopen op onregelmatige tijden door de flats. 

Om de looprondes uit te voeren zijn enkele bewoners van de K-buurt naar voren gestapt. Ze ontvangen een korte opleiding en instructies zoals EHBO en tips van politie, de bewonerscommissies en de woningcorporatie.  De flatcoaches hebben geen bevoegdheden maar zuiver een signalerende taak. Bij eventuele ongeregeldheden bellen ze de politie. Daarnaast maken ze graag een praatje met medebewoners en halen ze hiermee informatie op over zaken die spelen en houden ze contact met de wijkbeheerders van Woonstichting De Key.

Het gaat om de torenflats Kralenbeek en Klieverink. De pilot duurt drie maanden en na afloop zal er een evaluatie plaats vinden. 

De flat coaches zijn te herkennen aan hun gele jacks en zullen altijd als koppel in de avond of nachturen door de flats rondlopen. De tijden variëren per dag om het onvoorspelbaar te houden.

We delen hier ook de video  https://youtu.be/rMUvlr_pwpc wat er afgelopen donderdag op de Grote Bewonersbijeenkomst K-buurt over dit onderwerp werd besproken

 

 

 

 

Eén reactie op “Flatcoaches experiment voor Flats Kralenbeek en Klieverink van start”

  1. Goedendag…..

    Wat een goed initiatief. …

    Om de veiligheid te vergroten….is dit zeker hard nodig …!!!

    Groet,
    Moon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *