Expo en acties tegen huiselijk geweld

Exposities en programmering WIJ…doorbreken de cirkel van geweld. Van dinsdag 24 augustus t/m donderdag 16 september is er een expositie op het Hoekenrodeplein:  WIJ kijken niet meer weg! WIJ nemen zelf de verantwoordelijkheid om huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar te maken en zo onze bijdrage te leveren aan het doorbreken van de cirkel van geweld. U bent van harte uitgenodigd om deze buitenexposities van WIJ… doorbreken de cirkel van geweld te bezoeken.
In deze periode organiseren de stadsdelen activiteiten rondom huiselijk geweld en kindermishandeling. Ga voor meer informatie naar: www.amsterdam.nl/huiselijkgeweld

Ieder jaar zijn in Nederland 200.000 volwassenen en 119.000 kinderen slachtoffer van huiselijk geweld of kindermishandeling. De cirkel van geweld doorbreken kan. Dat bewijzen de indrukwekkende foto’s en verhalen van deze fototentoonstelling.

De reizende buitenexpositie ‘WIJ… doorbreken de cirkel van geweld’ toont indrukwekkende portretten en hoopvolle verhalen van mensen die de cirkel van geweld hebben doorbroken.

Bijzonder aan deze expositie is dat slachtoffers en helpers samen zijn gefotografeerd. Vaak wordt de helper niet in beeld gebracht. Terwijl die voor het slachtoffer van groot belang is.

Namens de preventiemedewerkers en stedelijk team huiselijk geweld en kindermishandeling gemeente Amsterdam.

We gaan een aantal keren  in kleine groepjes de expositie bezoeken en daarna samen een kopje thee/koffie drinken om er erover na te praten.

Als u belangstelling heeft om ook mee mee te doen ( met anderen uit uw organisatie /netwerken) kunt u dat aangeven middels een bericht naar mij op: s.vyas@venzo.co.nl.

Dan zullen wij voor een groepje van 8-10 personen een bezoekje organiseren en u uitnodigen.

Het is ook leuk als wij elkaar weer persoonlijk kunnen ontmoeten. Sheela Vyas, adviseur Huiselijk Geweld en Kindermishandeling vanuit project Geweld(ig) in Huis bij Venzo, het verbindingsplatform Zuidoost.

Activiteiten Stadsdeel Zuidoost:
8 september 2021 09.30 uur – 11.30 uur Bewustwording en bespreekbaar maken van HG/ thema: Beschermjassen, K-buurt
Sapna Foundation  info@janice-aliar.com  Janice Aliar 06-48326802

9 september 2021  11.00 uur – 15.00 uur  Vuile Was Manifest  Bijlmerplein ter hoogte van nummer 550 Stichting Praat
buurtaanpak@praatoverkindermishandeling.nl  Ted Kloosterboer

9 september 11.00 uur – 15.00 uur Meidenbus Flierbosdreef Swazoom Meiden n.schuurman@swazoom.nl Nikita Schuurman

16 september 11.00 uur – 12.00 uur Inspiratie uurtje door buurtkrachtgroep No Limit Stichting Hartvrouwen contact@deirdrebouwman.nl
Deirdre Bouwman 06-14682724.

Heeft u een vermoeden van huiselijk geweld of hebt u zelf hulp nodig? U kunt ALTIJD terecht bij Veilig Thuis of bel 0800 2000 voor advies of een melding. Dit kan ook anoniem. Bel bij direct gevaar altijd 112!

Meer weten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *