Even geen bankjes meer voor de Appie

De twee witte banken voor de ingang van de Albert Heijn (binnen) zijn verwijderd. HartvoordeKbuurt vroeg de manager naar de reden. Hij vertelde dat ze voorlopig zijn weggehaald omdat het de spuigaten uit zou lopen met mannen van de vluchtelingen WeAreHere die daar ‘hangen’. Hij zei zelf dat hij het daarnaast ook héél erg vindt voor de ouderen waarvoor de banken natuurlijk ook zijn bedoeld.

Hart voor de Kbuurt is ook poolshoogte gaan nemen bij de WeAreHere vluchtelingen en mensen die deze vluchtelingen mannen begeleiden.  Die gaven aan dat simpelweg hun ‘’er zijn’’, ‘’bestaan’’ al gauw als overlast wordt ervaren, zonder dat ze enig specifiek vervelend gedrag vertonen. De vluchtelingen zijn juist uiterst en extra voorzichtig met hun gedrag en overlast. Met hun ongedocumenteerdheid zijn ze in wezen permanent in status van overtreding.  Elke aanleiding kan dan tot detentie en deportatie leiden, ongeacht wiens schuld iets is. In de Kameleon bij Albert Heijn komen ze vooral om Wifi te gebruiken als noodzakelijke levensbehoefte want die hebben ze op straat niet. Ze voelen hun menswaardigheid aangetast met dit soort signalen dat ze niet welkom zijn in ruimtes waar verder ook ieder ander mag zijn.

Bent u slecht ter been, weet dan dus dat er even geen bankjes staan.

De WeAreHere groep zijn bezig met hun vertrek over 1 week (geplande startdatum sloop garage is 16 maart) dus het zal van korte duur zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *