Elixer maakt samen met bewoners een buurtkookboek

Restaurant Elixer in Egeldonk maakt op zondag 16 oktober op Wereldvoedseldag een buurtkookboek.  Buurtgenoten worden uitgenodigd om langs te komen met een eigen gerecht (voor 1-4 personen). Elixer legt deze vast voor in het kookboek, dat deelnemers een week later gratis op kunnen halen.

Er is daarnaast ook een comedyprogramma en talkshow over de sociale waarde van voedsel. Houd je van samen koken en eten? Lijkt het je leuk om bij te dragen aan een buurtkookboek? Ben je benieuwd naar wat de sociale functie van eten is? Op Wereldvoedseldag organiseert Elixer dit in samenwerking met New Metropolis Zuidoost: een programma met de focus op de sociale waarde van voedsel.

13:00 – 15:00 – BUURTKOOKBOEK MAKEN
We roepen onze buurtgenoten op om langs te komen met hun eigen favoriete gerecht. Een fotograaf legt je gerecht en het recept vast voor in het buurtkookboek. De deelnemers kunnen dit kookboek een week later gratis ophalen.
Proef daarna van elkaars specialiteiten en leer je buurtgenoten beter kennen.

Wie wil kan ook advies krijgen van de chefkoks van Elixer over hoe je jouw recept goedkoper, gezonder en/of duurzamer maakt. Stuur je recept op voorhand in om advies te kunnen krijgen. Of breng je recept langs bij Restaurant Elixer.

15:00 – 16:00 STAND-UP COMEDY PROGRAMMA
Samen eten is ook samen genieten en lachen. Vier comedians schijnen hun licht op de sociale waarde van voedsel maar dan wel op humoristische wijze.
16:00 – 17:30 – TALKSHOW BIJ ELIXER
Talkshow van New Metropolis Zuidoost bij Restaurant Elixer over de sociale en maatschappelijke waarde van eten. Wat is de sociale waarde van eten? Hoe leg je zoiets vast? En hoe bevorder je dit?

17:00 – 19:00
Nababbelen en borrelen.
Als kers op de taart is er ook een kunstenaar aanwezig om een tafel te beschilderen in het thema. Kom gerust een kijkje nemen bij dit creatieve proces.

Dit programma is in stand gekomen met behulp van Fonds voor Zuidoost en Stichting amsterdam 750!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *