Doe mee met de gratis online moestuincursus!

Vanwege het coronavirus zitten we dit voorjaar veel thuis. Rijk of arm, oud of jong, iedereen staat stil bij hoe kwetsbaar we zijn als mensen. Echt de tijd om te beginnen met een eigen groentetuintje of een eetbaar balkon! Met zelf verbouwde groenten ben je van niemand afhankelijk. En je kunt er het hele jaar plezier van hebben.
Maar hoe begin je daarmee? En wat als je geen groene vingers hebt? Het Groenplatvorm Zuidoost geeft een online cursus moestuinieren. In deze cursus doorloop je het hele proces vanaf het begin. Speciaal voor mensen uit Zuidoost maakten we filmpjes op locatie in de K-buurt. We nodigen je uit vandaag nog te beginnen!
Met deze online moestuincursus leer je de hoofdlijnen van het starten van je eigen eetbare tuintje of balkon, zonder dat het je veel geld kost!

Wat je leert:

Voorbereiding: Bodem,
Bakken en potten
Zaden en planten
Gereedschap
Ontwerp / zaaiplan

Zaaien en opkweken

Wat zaaien / planten
Zaaikalender
Zaaien
Opkweken

Verzorgen

Mulch
Watergeven
Ongewenste planten
Plaagdieren

Meld je aan voor deze online cursus
Ontwerp je eigen tuin of balkon, zoals jij het lekker vindt!
Begin klein, houd nooit meer op, vergroen je hele buurt. We geven je een basis die smaakt naar meer, en leuke links met kennis van ver en dichtbij.
We zetten steeds een nieuw filmpje voor je online, tot juni. Ons doel is om jou een geweldig voorjaar te geven. Na ieder filmpje ga je aan de slag om de tips toe te passen in je eigen tuin of op je balkon.

Kosten:
Filmpjes en online spreekuur: Gratis
Moestuinpakket met biologische zaden en zaailingen: € 10.
Balkonbak, gevuld met goede grond plus pakket zaden: €10.

Voor vragen over de cursus of informatie over het online spreekuur, kijk op onze Facebook pagina.
Als de Coronacrisis over is, organiseren we een deelnemersmiddag op een mooie groene plek!

Nationale zaaidag
Net als vorig jaar doet het GroenplatVorm Zuidoost mee met een zaaiactie rondom de nationale zaaidag op 22 april. We hebben een doos vol zakjes met een prachtige mix van inheemse bloemenzaden. Eerlijk voedsel voor insecten en voor het behoud van biodiversiteit.

Heb je een tuin of zie je een kale boomspiegel of leeg stukje in je straat? Doe mee en stuur ons een privé bericht,  email: info@groenplatvormzuidoost.nl of  meld je aan via onderstaande knop.
Ja ik doe mee met de zaaidag!
Wij sturen de bloemzaden gratis naar je toe. Een zakje is genoeg voor 10 m2.

Het is belangrijk dat je meedoet, want er zijn gedurende de laatste decennia al te veel insecten en inheemse plantensoorten verdwenen. Samen werken we aan een gezond ecosysteem en zaaien we een bloemenlint met eerlijk voedsel voor de bijen en andere bestuivers.

Contact met leden GroenplatVorm Zuidoost:
Annet van Hoorn, Mahmoud Mohamed, Renate Nollen, AnneMarie Tiebosch.

GroenplatVorm Zuidoost, Heesterveld 234
Amsterdam, NH 1102SCNetherlands

2 reacties op “Doe mee met de gratis online moestuincursus!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *