Dit najaar worden beschoeiingen in Kantershof vernieuwd

Goed nieuws van de Gebiedsbeheerder Amsterdam Zuidoost, Catrinus Mak: er is een vergunning verleend om de beschoeiingen in Kantershof bij de sportschool en op andere plaatsen te vernieuwen. Hij mails ons: ‘Beschoeiingen zijn in beheer bij VenOR. Deze hebben aan Dura Vermeer de opdracht gegeven om de beschoeiingen in Kantershof dit najaar te vervangen. De voorbereiding is nu gestart. Belangrijk aandachtspunt is dat ze werkzaamheden aan de wal moeten kunnen uitvoeren. Bewoners zullen hieromtrent ruim van te voren worden ingelicht via bewoners brief, informatie bouwkeet in de buurt met inloop spreekuren en ook via een bouwapp als werkzaamheden uitgevoerd worden.’

Inmiddels zijn de beschoeiingen in Geerdinkhof vernieuwd, evenals het grootste deel onder de bruggen in de Bijlmerweide.

3 reacties op “Dit najaar worden beschoeiingen in Kantershof vernieuwd”

  1. De tuinen in Kantershof worden al jarenlang door bewoners uitgebreid (veelal zonder vergunning) zelfs tot voorbij de beschoeiing tot in het water. Door de Gemeente is hiertegen jarenlang niet opgetreden waardoor er nu grote problemen zijn om de de beschoeiingen te vervangen. Ik woon zelf op no 450 en vervanging is hier ook broodnodig. Het water heeft hier vrij spel. Ook hier zijn er bewoners die door uitbreiding van hun tuin tot het water het vervangen van de beschoeiing onmogelijk maken. Wanneer wordt hier nu eens tegen opgetreden zodat de beschoeiing kan worden vervangen. Andere bewoners die wel voor uitbreiding van hun tuin hebben betaald worden hier 2x benadeeld.Zowel financieel alsook door het niet kunnen vervangen van de kapotte beschoeiingen. Ik hoop dat hier nu eens maatregelen worden genomen om bewoners te verplichten de waterkant vrij te houden. Ik vind dit gedrag vrij a-sociaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *