Deadline aardgasvrijkeuze naar 10 mei voor eerste groep woningeigenaren

De deadline die eert op 1 mei stond is uitgesteld naar 10 mei. Als u in Koningshoef of Laag Kralenbeek of ‘s Gravendijkdreef of Kantershofstraat woont is er als het goed is een brochure van de gemeente over ‘Aardgasvrij’ bij u op de mat gevallen. Anders kunt u deze hier nog zien .Deze informatie is vooral voor huiseigenaren belangrijk omdat huiseigenaren zelf verantwoordelijk zijn voor het doen van investeringen (subsidie mogelijk) om hun huis aardgasvrij te maken. 

In de brochure  van de gemeente staat uitleg over twee alternatieven voor aardgas: het warmtenet en all-electric. U kunt aangeven welk alternatief u wilt hebben doorgerekend. U mag ook vragen om beide alternatieven door te rekenen.  U wordt geadviseerd u dat te doen.

Deze berekening doet de gemeente als meerdere woningeigenaren aangeven dat ze dit graag willen.  U gaat daarvoor  naar de site  amsterdam.nl/kbuurtaardgasvrij en geeft dat daar aan door op de blauwe knop te drukken.

LET OP!

Als woningeigenaar Koningshoef of Laag Kralenbeek of ‘s Gravendijkdreef of Kantershofstraat kunt uw voorkeur aangeven tot 10 mei 2021.  (Dit was eerder 1 mei, en is met 10 dagen uitgesteld) Dit doet u door de website amsterdam.nl/kbuurtaardgasvrij van de gemeente te bezoeken, daar op de blauwe knop e drukken en het korte formulier in te vullen. Vergeet niet op het hele formulierproces af te ronden!

Waarom?

Amsterdam wordt aardgasvrij, net als de rest van Nederland. Dit is besloten door de regering in 2016. Aardgasvrij betekent dat woningen op een andere manier verwarmd worden. Koken gebeurt niet meer op aardgas en ook het tapwater wordt anders verwarmd.  Het gebruik van aardgas draagt bij aan de opwarming van de aarde. Daarnaast leidt de gaswinning in Groningen tot aardbevingen. Dit vraagt om maatregelen en een slimme aanpak. De komende twee jaar wordt gewerkt aan een buurtuitvoeringsplan. In dit plan bepaalt u samen met de gemeente hoe en wanneer de buurt aardgasvrij gemaakt wordt. Er wordt gekeken naar aardgasvrije alternatieven, de fasering en de kosten. 

Voor een bredere update van de Kbuurtaardgasvrij, zie www.bit.ly/kbuurtaardgasvrij en bericht www.1104enzo.nl/hoe-staat-het-met-het-aardgasvrij-traject-in-de-k-buurt  Daar staat ook informatie voor huurders en andere delen van de K-buurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *