De Kleituin heeft grote dorst!

In de moestuin naast Kleiburg (de Kleituin) wordt intensief getuinierd door een enthousiaste ploeg van 10-15 buurtbewoners.  Veel staat in bloei en nog veel meer staat op te komen.  Maar wat is het lastig om te zorgen dat de tuin genoeg water krijgt! Een waterpomp installeerde de gemeente drie jaar geleden, maar tot schrik van de gebruikers haalde deze alleen brak water naar boven. Daar zijn de planten niet blij mee.

Wij hebben de gemeente al diverse malen gevraagd om hulp, maar helaas die komt maar niet.  Plannen om een nieuwe pomp te boren die minder diep gaat, hebben wij gemaakt en laten uitrekenen door een expert.  Sinds februari wachten wij tevergeefs op een reactie van de gemeente.  En nu halen wij uit pure nood dagelijks vele gieters en liters water van een drinkwaterpunt!  Dat kan toch niet de bedoeling zijn.  Het is een heel gesjouw en is bovendien is het verspilling van kostbaar drinkwater.

We hopen van harte dat de Kleituin deze droogte overleeft.  Gemeente:  help ons, voordat ons verbindende en groene werk verloren gaat!

Eén reactie op “De Kleituin heeft grote dorst!”

  1. Ik krijg net een telefoontje dat er binnenkort water is in de Kleituin! Het heeft even geduurd en het duurt nog even maar er komt een nieuwe waterpomp.

    Vrolijke groet,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *