De container-adoptant stelt zich voor!

Op vele manieren zetten bewoners van de K-buurt zich in voor hun buurt. Hieronder het verhaal van Liesbeth uit Kleiburg, die een container heeft geadopteerd: ‘Onlangs heb ik mij bij de gemeente aangemeld als adoptant van de ondergrondse containers bij ons gebouw (Kleiburg). Ik ben gemotiveerd geraakt doordat ik merkte dat het gedrag rond de containers verbetert als het er netjes uitziet.

Dit zijn mijn taken:
● Vuilniszakken en klein afval dat naast de container ligt, gooi ik er alsnog in.
● Zwerfvuil bij de container veeg ik op en gooi ik in de container.
● Verkeerd buiten geplaatst grof vuil (verkeerde dag of plek aan geboden) dat ik niet in de container kan krijgen, meld ik bij de gemeente.
● Gaat de klep niet meer open door dat er iets klemt, dan kan ik de container met een sleutel openen en de verstopping verhelpen. Lukt dit niet, dan bel ik de gemeente.Voor deze taken heb ik een schoonmaakpakket ontvangen (handschoenen, zakken, knijper, stoffer en blik, bezem), een sleutel om de containers aan de zijkant te openen en een speciaal telefoonnummer om direct te kunnen melden. Mijn melding wordt dan met voorrang behandeld.
Ik vind het fijn om op deze manier een bijdrage te leveren aan een fijne woonomgeving en ben tegelijkertijd lekker buiten en fysiek bezig!
Lijkt het jou nu ook wat om je op deze manier in te zetten in je eigen buurt? Neem dan een kijkje
op de website en meld je aan!’  Stuur een mail aan: stuur een mail naar Con­tai­ne­r­adop­tant.zuid­oost@am­ster­dam.nl
 www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7BA6316561-BBC0-42A0-810F-74A7CCFA188D%7D

3 reacties op “De container-adoptant stelt zich voor!”

  1. Top. Ik ben het zelf ook. Ik meen begrepen te hebben dat de coördinator bij het Stadsdeel enorm succesvol mensen heeft geworven om containeradoptant te worden. Toen ik het werd, was ik pas de 7e in heel Zuidoost. Inmiddels zijn het er tientallen, meen ik te begrijpen. Ik kan het iedereen aanraden. Niet alleen wordt je directe leefomgeving schoner, je merkt ook dat je buren het op prijs stellen — en dus hopelijk ook hun bijdrage leveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *