Daar is het dan: nieuw wormenhotel in Kantershof

Eerst zou het in maart geplaatst worden, maar dat ging op het laatste moment niet door. Nu staat er dan toch een prachtig ‘nieuw ‘ wormenhotel in Kantershof, gemaakt van gebruikt materiaal. echt circulair dus. ‘Wormenfluisteraar’ Peter Jan Brouwer vertelt bij het plaatsen dat het een oude haspel is, en het rode plastic deksel van voormalige koelkasten. Het oude hotel was letterlijk ingestort.
Gelukkig kon wel de inhoud ervan weer gebruikt worden (zie foto). Eerst een laagje bladeren uit de buurt, dan een laagje restanten van paddenstoelencompost en daar dan de aarde met wormen op.  Die zijn vast heel gelukkig met hun nieuwe omgeving.
Alweer een hele tijd is bewoner Hassan de beheerder van het wormenhotel. Je kunt je bij hem aanmelden door een appje te sturen naar 06 48842110. De opbrengst ofwel oogst van het wormenhotel is vruchtbare aarde die in de tuin gebruikt kan worden.
Kijk hier voor meer info over Brouwer: https://www.compostgilde.nl/peter-jan-brouwer
Betrokken buurtbewoner Rob zocht Brouwer digitaal op en schreef er een blog over: https://robalberts.wordpress.com/2022/10/14/wormenfluisteraar/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *