‘Bomenman’ Kortvoort in het zonnetje

Enige tijd geleden schreef actieve bewoonster in Kortvoort Michelle Hoetmer de redactie en de gebiedsbeheerder Joan Bongsomenggolo een mail om buurtbewoner en containeradoptant Max eens in het zonnetje te zetten. Ook buurtbewoner Rob Alberts heeft zijn blog aan hem gewijd. Michelle schrijft (onder meer): ‘Ik hoop dat er vanuit de gemeente een leuke beloning voor deze meneer kan komen en dat dit even volop online word gedeeld waardoor het aantrekkelijker word om een container te adopteren!

Ik heb deze lokale held nog nooit gesproken maar zie echt wel wat hij allemaal doet voor deze wijk! Naast onze deel-voogdijschap container, zie ik hem ook aan de andere kant van het fietspad (eerste deel Kloekhorststraat) opruimen bij de andere container en de grofvuilplaats.

Daarnaast verzorgt hij de gemeenschappelijke flat tuin van de Kloekhorststraat aan mijn kant van het fietspad (het gehele complex aan groen voorziening houd hij bij, zaait, bewerkt etc.).

Ook bij de Kuilsenhofweg die hele gemeenschappelijke voortuin waar ik op kijk, dat is ook door hem zo netjes en fleurig.

Hij word veelal de bomenman genoemd in de wijk, hij schijnt een deskundige op dat gebied te zijn, althans dat gaat hier in de TamTam rond. Hij is volgens mij een hovenier aan zijn werkkloffie te zien. En ook al is het verschrikkelijk nat en koud buiten of zweet je van de hitte je tuinstoel af… Na zijn werk gaat hij standaard in de buurt aan de slag.

Bijna niemand kent hem, het is de bomenman en ja iedereen vind dat hij onze wijk prettiger, schoner en fleuriger maakt maar omdat hij altijd druk bezig is en geconcentreerd aan de slag gaat en half in de bosjes ligt of met een stok half in de container hangt om de boel door te drukken… Maak je niet snel een praatje met deze buurt held.

Ik zou hem heel graag eens persoonlijk ook willen bedanken voor al zijn inzet.

Stel een voorbeeld met deze ‘Superman’, de gemeente kan heus wel iets verzinnen om een passende beloning uit te reiken en dit zou een supermooi item zijn om door het hele social media kanaal te duwen!

Goed gedrag mag beloond worden en wellicht word men dan eens wakker: Oh, die chips zak van mij is dus niet zelf naar de container gewandeld maar een ander heeft deze opgeruimd….’

We wachten op een reactie van het stadsdeel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *