BijlmerBios onder metro Kraaiennest

Filmfestival Bijlmerbios 2019 wordt gehouden van vrijdag 30 augustus tot en met zondag 1 september onder metrostation Kraaiennest. Het festival is gratis en het programma begint om 21:00 uur. Alle films zijn geschikt voor kijkers vanaf 12 jaar.

Bijlmerbios is een gratis openlucht bioscoop geïnitieerd in 2005 en vindt sinds 2015 plaats onder metrostation Kraaiennest. Bijlmerbios toont films die –in de meest brede zin van het woord– een relatie hebben met de Bijlmer. Sinds 2015 wordt Bijlmerbios geprogrammeerd en geproduceerd door Studiomeiboom.

Programma vrijdag:

BlacKkKlansman | 2018 | 1h 35min

‘BlacKkKlansman’ volgt het waargebeurde verhaal van de Afro-Amerikaanse agent Ron Stallworth die succesvol de Ku Klux Klan-afdeling van Colorado weet te infiltreren. Hij krijgt hierbij hulp van zijn partner Flip Zimmerman en klimt op tot het hoofd van de divisie. Samen pogen ze te voorkomen dat de KKK de controle over de stad krijgt.

Programma zaterdag:

Black Panther | 2018 | 1h 34min

Black Panther, het alter ego van T’Challa, keert terug naar het geïsoleerde, technologisch geavanceerde land Wakanda om zijn plaats als koning in te nemen. Wanneer er echter een oude vijand op de radar verschijnt, wordt T’Challa als koning op de proef gesteld. Hij wordt meegesleurd in een conflict dat het lot van Wakanda en de hele wereld in gevaar brengt. Black Panther is gebaseerd op strips van Marvel Comics.

Programma zondag:

Green Book | 2018 | 1h 30min

‘Green Book’ volgt een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter, Tony Lip genaamd, die tijdelijk zonder werk zit als zijn nachtclub een paar maanden dicht gaat. Vervolgens besluit hij als chauffeur rond te rijden voor een uiterst getalenteerde Afro-Amerikaanse pianist. De twee leven in een totaal andere wereld, maar krijgen geleidelijk aan een band met elkaar.

Meer info op Facebook en de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *