Behoud Metro! : Dinsdagavond naar Stopera !

Er zijn (weer) GVB plannen om het metro netwerk te veranderen, ‘ontvlechten’ heet dat met een duur woord.

Daarvoor heeft de systeemwereld een tekentafel plan bedacht.  Met dat plan verliest Bijlmer Oost haar directe M53 verbinding met Centrum, verliest Amsterdam West en – Zuid haar directe verbinding M50 met AMC, Ziggo-dome, Johan Cruijff Arena, etc.

Er is een andere netwerkvoorstel vanuit de leefwereld naar voren geschoven: De verbonden stad.

Dinsdagavond 14 mei 2024 vergadert de Vervoerregio Amsterdam Regioraad in het stadhuis van Amsterdam.   Iedereen wordt opgeroepen te komen naar de korte manifestatie die vooraf zal gaan bij de ingang van de Stopera en daarna op de publieke tribune te zitten of zelf in te spreken.

 STADHUIS STOPERA,  Amstel 1, metrostation waterloopplein

17:45 – 18:15 MANIFESTATIE BIJ DE INGANG (mmv de Bijlmer Fanfare )

18:30 – 19:30 PUBLIEKE TRIBUNE

Meepraten/meedoen?: www.facebook.com/deverbondenstad of de appgroep via link www.bit.ly/deverbondenstad maar KOM vooral !

 

 

2 reacties op “Behoud Metro! : Dinsdagavond naar Stopera !”

  1. Ik snap niet waarom lijn 53 eruit moet. Het is al jaren zo . Als ik het goed begrijp moet je dan de bus pakken om vervolgens weer overstappen bij arena( ook al ben je slecht ter been).Terwijl er vanaf station Gein 2 metro ‘s gaan. Je kan ook de 54 weghalen en dat de mensen de 50 nemen en overstappen bij vd madeweg naar lijn 53 naar centraal station dat is logischer.

  2. Onbegrijpelijk dat de wethouder telkens dit voorstel doet. Overstappen kost tijd ook al omdat de voertuigen niet eender zijn. Reizigers moeten van lange voertuigen overstappen op korte voertuigen. Wat weer resulteert in overvollen rijtuigen.
    Wanneer gaat het GVB met lange voertuigen rijden! Dit zou per 1 april worden ingevoerd.
    Voertuigen stoppen op verschillende punten op de stations. Kort of langvoertuig wordt niet door iedereen gezien. hierdoor ontstaan langere tijden voor in- en uitstappen.
    Ga ook eens controlen. Er wordt veel zwart gereden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *