Woensdag 8 maart viering Holi Phagwa in Simud

Op woensdag 8 maart bent u vanaf 17:00 welkom in wijkcentrum Simud om Holi Phagwas te vieren. Het Holifeest, Holi-Phagwa of Phagwa, Phagawan, Phaguaa is een hindoeïstisch feest dat jaarlijks rond de maand maart gevierd wordt en is een lentefeest, een feest van de overwinning van het goede op het kwade én een Nieuwjaarsfeest. Vanaf 17 uur, adres: Kormelinkweg 1. Het feest bestaat al honderden jaren. Volgens de gregoriaanse kalender wordt het in het voorjaar gevierd en in de hindoekalender op de dag na de volle maan van de maand Phaalguna.[1] Naar deze maand is dit feest ook genoemd, Phagua of Phagwa. Op de dag van de volle maan vindt Holikadahan plaats. Bastantpanchami, Shivaratri, Holikadahan en Holi zijn hindoe-gedenkdagen in het hindoeïstische jaargetijde Basant. De mensen tellen af van tien tot 0 en dan begint het feest, overal vliegen zakjes met kleurpoeder de lucht in en iedereen begint te juichen Het Holifeest wordt gevierd met zang en dans, aperitiefhapjes, het strooien met gekleurd poeder, parfum (Goellaal) en het sprenkelen van gekleurd water (Abier).

Toegang en parkeren gratis, maar gooien met Abier is verboden!

In de Amsterdamse Poort is een HOLI WALK-IN op het Bijlmerplein bij de KFC. In de WALK IN bestrooi je elkaar met kleurpoeder, terwijl er live optredens zijn van o.a. Himalay, DJ Atti, Avi Kishna, DJ Ike en nog veel meer. Natuurlijk is er ook een foodtruck met Hindoestaanse snacks.

Kom samen met je klasgenoten, vrienden en/of familie op woensdag 8 maart de lente vieren.

De kleurpoeders zijn uitwasbaar, maar wil je toch je eigen kleren niet kleuren? Koop dan een wit shirt bij de entree en steun het goede doel. De opbrengst van de shirts gaat namelijk naar het Fonds voor Zuidoost.

Dit is een evenement voor jong én oud.

Locatie: Groot Bijlmerplein
Woensdag 8 maart van 12.00 – 18.00 uur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *