WeMakeTheCity 2020-Reset

Pakhuis de Zwijger heeft een fraaie Reset ofwel Terugblik gemaakt van veel mooie en interessante gesprekken over WeMakeTheCity 2020. Nu te volgen voor iedereen.  Aan bod komt de ruimte, de gezondheidszorg, de digitale wereld, economie, industrie, voedselsysteem, buurten en onze stad besproken.  Bekijk het via deze link. 

Bekijk vooral dit gesprek met onder meer Dirk de Jager, stadsdeelbestuurder in Zuidoost en Mike Brantjes van HartvoordeKbuurt.

In de week van 17-22 juni 2019 werd de K-buurt een satellietlocatie van het grote WeMakeTheCity stadsmakers festival. Stadsmakers uit de hele wereld kwamen naar Amsterdam. In de K-buurt stond een grote festivaltent. Iedere dag werd een thema opgepakt om Zuidoost en de K-buurt een verbeterslag te geven.

Buurtplatform Hart voor de K-Buurt, WeMakeTheCity en de gemeente Amsterdam sloegen de handen ineen. Zes dagen lang werkten bewoners en ondernemers uit de K-buurt en Zuidoost samen met internationale experts en ervaringsdeskundigen aan concrete verbeteringen voor grote, urgente en zeer weerbarstige stedelijke vraagstukken.

Er kan elk uur worden teruggekeken via video’s. Marathon: 12 uur LIVECAST, 11 thema’s in één online festival.

Na twee succesvolle edities gaat het WeMakeThe.City festival als biënnale op weg naar 2025: de 750e verjaardag van Amsterdam. In dit Corona-jaar is een een 12-uur durende LIVECAST-marathon gehouden met als thema ‘het Reset gesprek’ over de ongewisse toekomst van de stad en metropoolregio.

Hoe gaan we het de komende jaren anders doen? Waar moeten we per direct mee stoppen en in welke zaken moeten we stevig gaan investeren? Welke nieuwe financiële modellen en allianties hebben we daarvoor nodig? Hoe maken we samen onze metropool rechtvaardiger, inclusiever, duurzamer, klimaatbestendiger, veiliger, succesvoller en gelukkiger? En bovenal, welke waarden zijn leidend in de beslissingen die we de komende tijd als samenleving moeten nemen? Kijk het nu allemaal terug via deze link

Eén reactie op “WeMakeTheCity 2020-Reset”

 1. Heb in 1971 in Kruitberg gewoond als Middelbaar Scholier!
  Toen was er de collectieve ruimte “Het Kruitvat” in de binnenstraat van Kruitberg!
  Heb daar als 17-jarige Jonge man menig weekenden als barman gewerkt als vrijwilliger!
  De Bijlmermeer van toen hoeft niet echt terug te komen maar mis wel de saamhorigheid en de hulpvaardigheid van toen!
  Zoals nu het heet Amsterdam mag zelf niet meer Amsterdam-Zuidoost van de “Centrale Stad” daar hebben Eberhard van de Laan en Cohen het afschaffen van de 11 Stadsdelen voor gezorgd!
  Nu ken de Gemeentelijke Basis Register alleen nog Amsterdam als “Woonplaats”!
  100-derden Miljoenen weggegooid gelden opgebracht door “de gewone Amsterdammers”!
  Want als je meer dan 2xModaalinkomers bent dan wordt je met alle mogelijke Rijks- en Gemeentelijke Belastingenvoordelen getrakteerd!
  Net als onze GrootOnroerendgoedbezitter de Prins van Oranje-Nassauwe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *