Waarom kon Gaasperplasrun plots niet doorgaan?

Slechts enkele dagen voor de Gaasperplasrun van 12 juni kreeg de organisatie te horen dat het evenement niet kon doorgaan. Een deelnemer kreeg een dag (!) voor de Run deze mail: ‘Zeer tot onze spijt heeft de Gemeente Amsterdam de eerder verleende goedkeuring aan de organisatie van de Gaasperplasrun ingetrokken. Hierdoor kan de Gaasperplasrun op zondag 12 juni a.s. helaas niet doorgaan. Dit vinden wij als organisatie uiteraard heel vervelend, maar vinden dit voor jou als loper ook jammer. Wellicht heb je ernaar uitgekeken deel te nemen aan het leukste hardloopevenement in Amsterdam Zuidoost en hiervoor ook hard getraind. We zullen zorgdragen voor volledige terugbetaling van het inschrijfgeld. Ook kijken we wat de mogelijkheden zijn om in het najaar alsnog de Gaasperplasrun te kunnen organiseren. We danken je voor het in ons gestelde vertrouwen en hopen je in het najaar alsnog te mogen ontmoeten.’

De organisatie heeft veel werk verzet en wilde graag na twee jaar stilstand door corona de run voor de 26ste keer organiseren. Voor zover bekend zijn er nooit problemen geweest.

PvdA-lid Ara Heuvel van de stadsdeelcommissie heeft hierover op 14 juni vragen gesteld aan het stadsdeelbestuur. Voorzitter Tanja Jadnanansing zegde toe het te gaan uitzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *