Van slakkenbestrijders tot een egelbruggetje…

Kantershof is een groene wijk waar allerlei dieren zich thuis voelen, zoals egels. Op een sociale app hebben diverse buurtbewoners foto’s en zelfs een opname gepost en informatie over hoe om te gaan met deze stekelige maar aardige beestjes. De redactie heeft een compilatie gemaakt:

Als je in een ondoordringbare schutting een opening maakt voor de egels helpt dat. Als de buren dat dan ook doen dan ontstaat er een egelsnelweg van de Bijlmerweide tot aan achtertuinen. De bestrating achter de tuinen langs het fietspad is wel een belemmering voor de egels. Hier zijn tips te lezen: www.egelwerkgroep.com/egelsnelweg 

Of zijn egelbruggen een idee? (verhaal gaat verder onder het filmpje)

Door het egelvoer op een speciale manier af te dekken kunnen katten er niet bij maar de egels wel. Kijk hier voor tips.  en ook hier. Ik heb een omgekeerde oude wokpan boven mijn egelvoerbak. Het voer is zo voor egels wel bereikbaar maar voor katten niet.

Een bakje egelvoer neerzetten doet wonderen. Katten halen hun snuit er voor op (besteld via vitara.nl). Ander: bij ons eten de egeltjes het kattenvoer op.
Het twee keer daags rondlopen van een tuinegel vind ik een genot. Het luidruchtige eten van de tuinegels hoor ik graag.

En…egels zijn de beste slakkenbestrijders. Of: een paar bakjes met bier in de tuin zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *