Suikerfeest: moskee ontvangst cheque voor energieneutraliteit

Vandaag, bij het einde van de ramadan, het suikerfeest ofwel Eid-Mubarak, reikte Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost, een cheque van € 115.000  uit in de Djame Masjdied Taibah moskee in de K-Buurt om de eerste energieneutrale moskee van Nederland te worden. De geestelijke leider van de moskee, his eminence de heer Siddique, rechts op de foto, nam de cheque in ontvangst.

De moskee gaat van verwarmen op gas over naar verwarmen op elektriciteit. De elektriciteit wordt volledig zelf opgewekt, met liefst driehonderd zonnepanelen op het dak. De cv-ketel wordt vervangen door een warmtepomp en er komt vloerverwarming in plaats van radiatoren.

Volgens De Jager past dit bij de ambitie van de stad om in 2040 helemaal van het gas af te zijn. “We hebben met zijn allen de opgave om beter voor onze planeet te zorgen. Daarom ben ik ook zo blij met de stappen die we nu zetten. Insteek is dat inwoners niet meer gaan betalen voor de energienota en dat de energietransitie banen oplevert voor onze inwoners.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *