Stichting Natuurontwikkeling Bijlmerweide heeft fraaie website

Op de Bijlmerweide is al bijna 30 jaar een groep bewoners actief. De Stichting Natuurontwikkeling Bijlmerweide werd alweer in 1993 opgericht en heeft in het verleden vele malen actie gevoerd om aantasting (lees: bebouwing) van het park te voorkomen. Natuurlijk heeft zij ook geijverd voor verbetering van het groen en betere bescherming en de toekomstbestendigheid van dit park. En nu is er een nieuwe website gemaakt: vrijwilligersbijlmerweide.nl
Ook is een groep vrijwilligers maandelijks actief om mee te helpen met het onderhoud van het park. Deze werkzaamheden vinden plaats op de zaterdagochtend. Sinds 2014 bestaat er ook een adviesgroep Bijlmerweide. Deze is opgericht om mee te praten over de hervorming naar een meer natuurlijke inrichting van het park met ecologische oevers. Dit werd noodzakelijk vanwege de bouw van de aangrenzende Gaasperdammertunnel.
In het park worden vlinders geteld, orchideeënveldjes in kaart gebracht en wordt de aanwezige populatie ringslangen geholpen door de aanleg van broeihopen. Over de Bijlmerweide valt veel te vertellen; wat waren de ideeën bij het ontwerp, verhalen over een roerige geschiedenis, de huidige status, het beheer en onderhoud en uiteraard de rijkdom aan flora en fauna in het park.
De website van de stichting is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Buurtbudget Gbuurt, maar is nog lang niet compleet. Er zal in de komende tijd nog veel meer informatie worden gepubliceerd.
U kunt natuurlijk al een kijkje nemen op de website, waar u onder meer prachtige foto’s vindt van de planten en dieren van de Bijlmerweide.
U kunt ook zelf foto’s van de Bijlmerweide aanbieden voor plaatsing op deze website. Stuurt u deze dan naar: adviesgroepbijlmerweide@gmail.com
Dit bericht is overgenomen uit het Geerdinkhof Bulletin van oktober 2022, auteur Ruud Wolterman. 

Foto: lepelaar in de Bijlmerweide

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *