Snel aanmelden voor mobiele horeca Gaaperplas

Groengebied Amstelland (GGA) werft  en selecteert ondernemers voor de mobiele, duurzame en kleinschalige horeca aan de Gaasperplas. Daarbij zorgen ze voor een divers voedselaanbod waarbij lokale ondernemers voorrang hebben. Meerdere ondernemers hebben zich al bij GGA gemeld. 9 ondernemers hebben een uitnodiging gekregen om een voorstel te sturen over waar, wanneer en wat ze willen verkopen. GGA verleent een vergunning als de ondernemer aan de eerder genoemde selectiecriteria voldoet. Aanmelden voor een standplaats voor 2021 kan nog tot en met vrijdag 19 maart. Ook kunnen ondernemers zich algemeen aanmelden voor de geinteresseerdenlijst.

Interesse? Stuur een mail naar: HMeuleman@recreatienoordholland.nl

Donderdag 5 november 2020 besprak de gemeenteraad het Toekomstplan Gaasperplas. De raad nam toen de motie aan om te kijken of we ruimte kunnen bieden aan kleinschalige mobiele horeca rondom de Gaasperplas. Uit onderzoek blijkt dat dit mogelijk is. Waarschijnlijk kunt u deze zomer al ergens een hapje en drankje halen bij een van de rollende keukens tijdens een wandeling rond de Gaasperplas.

Wens voor horeca

Tijdens de participatie van het Toekomstplan gaven veel bewoners de wens voor horeca bij de Gaasperplas aan. Het is een langgekoesterde wens van Zuidoosters en bezoekers. Maar door de nieuwe omgevingsverordening die de provincie in oktober 2020 vaststelde en de andere invulling voor boerderij Langerlust, lijken de opties voor bebouwde horeca momenteel beperkt. Daarom is het fijn dat mobiele horeca wel mogelijk is.

Rollende keukens met vaste standplaats

Bij kleinschalig, mobiele horeca kunt u denken aan rollende keukens, zoals foodtrucks. De rollende keukens hebben een vaste standplaats die aan het einde van de dag weer schoon wordt opgeleverd. De mobiele horeca komt te staan bij de west-, noord- en zuidoever van de Gaasperplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *