Sloop Kempering gaat in maart van start

De sloop van parkeergarage Kempering in maart kan doorgaan. De krakers van het gebouw hebben het kort geding dat ze hadden aangespannen, ingetrokken. De advocaat van de gemeente dankt de bewoners voor de ondersteuning.

De Belangenvereniging Nieuw Kempering (BNK) had een handtekeningenactie gehouden voor de sloop.  Deze Belangenvereniging heeft meer dan 100 leden in de wijk NieuwKempering, de wijk die grenst aan de gekraakte parkeergarage met daarin o.a. het oude kantoorgedeelte.

De BNK vindt dat dit gebouw in maart moet worden gesloopt zoals is toegezegd door de gemeente aan de bewoners van de wijk. Dit o.a. vanwege de langdurige overlast die zij ondervinden van de krakers: o.a. lawaai- en stankoverlast, vervuiling van de omgeving, het gevoel van onveiligheid en verder ook door het vervallen gebouw zelf en de ratten.

De korte handtekeningenactie is afgelopen weekeinde gehouden onder de bewoners van de laagbouw en werd getekend door 106 bewoners.

 

Eén reactie op “Sloop Kempering gaat in maart van start”

  1. Heel blij met dat dit akelige gebouw nu eindelijk gesloopt gaat worden. Wij wonen al bijna 13 jaar achter deze puinhoop. De garage heeft al die tijd een negatieve invloed gehad op het wonen in deze verder erg mooie wijk Nieuw Kempering. Ons bewoners is nooit wat gevraagd toen de 2e keer het plan ontstond om de garage toch nog te behouden als cultuurhistorisch monument. Afijn, bijna 70.000 euro aan onderzoekskosten armer is toch besloten tot sloop. Dus we zijn heel blij dat dit nu gewoon doorgaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *