Slaan en schreeuwen lossen het niet op…

It takes a village to raise a child…Het blijft ingewikkeld om als buren (in de Kbuurt) iets te vinden van een probleem tussen ouders en kinderen. We weten allemaal ook dat deze ouders niet altijd vriendelijk en dankbaar zijn voor een welgemeend advies.

U kunt contact opnemen met stichting Veilig Thuis als u vermoedt dat ouders de opvoeding met losse handjes ter hand nemen.
Het telefoonnummer is 0800-2000, de website: www.veiligthuis.nl

Een oproep aan ouders met opvoedproblemen: bespreek uw probleem met vrienden en/of familie of overleg met uw huisarts voor professionele ondersteuning. Denk in oplossingen.

Uw buren zijn er niet om u te veroordelen maar zijn bezorgd als er iets niet goed lijkt te gaan tussen u en uw kind. Het heeft geen zin om een goedbedoelende buur ook nog agressief te bejegenen. En reacties als ‘dat gaat je niks aan’, ‘waar bemoei je je mee’ lossen uw probleem zeker niet op.
It takes a village to raise a child. Bijgevoegd een kort lijst met organisaties die kunnen helpen. Als u liever praat met een onafhankelijke vertrouwenspersoon uit de buurt, kijk dan op de lijst van vertrouwenspersonen, beide opgesteld door HartvoordeKbuurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *