Samenwerking in K-buurt maakt conferentielocatie mogelijk

Op 4, 5, 6,en 7 december vindt een grote, deels  internationale, conferentie in Amsterdam Zuidoost plaats. Het is buurtplatform Hart voor de K-buurt gelukt deze conferentie naar de K-buurt te halen  ‘’The Future is Public en De Stad van Morgen’’ gaat over de uitdaging van steden om meer gebruik te maken van de vitaliteit en veranderkracht van bewoners en hun zelforganisatie.

De conferentie duurt vier dagen en valt in twee delen uiteen.  De eerste twee dagen is een internationaal evenement “The Future is Public” over de toekomst van de democratische economie en wordt georganiseerd door De 99 van Amsterdam, het Transnational Institute (TNI) en tal van internationale onderzoeksorganisaties. De laatste twee dagen, 6 en 7 december is vooral een Amsterdams evenement: ‘’De Stad van Morgen’’ voor elke Amsterdammer die ideeën heeft over hoe de stad anders kan, eerlijker, socialer, inclusiever, beter.

Vastgoed onbenut
De K-buurt opent haar deuren voor de conferentie. Tijdens WeMakeTheCity Kraaiennest, afgelopen zomer, merkte buurtcollectief Hart voor de Kbuurt dat veel vastgoed in de buurt vaak onderbenut staat. Gedurende vele dagen in de week worden ruimtes, in bijvoorbeeld de moskee en kerken, nauwelijks gebruikt. Wat als er nu eens centjes de buurt in zouden kunnen komen doordat er een samenwerking zou plaatsvinden en de K-buurt als conferentieoord voor maatschappelijke conferenties in te zetten? Dat is gelukt. Zo vindt de conferentie, dankzij een goede samenwerking in de buurt, plaats in Moskee Taibah, in Church of Pentecost in voormalig Garage Kempering, bij Hart voor de Kbuurt, in Buurthuis Bonte Kraai en meer.

Poffertjes en de Sint!
Naast het officiële conferentie deel voor bezoekers wordt er ook een speciaal programma gratis voor buurtbewoners aangeboden. Op woensdag- en vrijdagmiddag is er gratis poffertjes eten, voor alle kinderen komt de nieuwe Sint speciaal naar de K-buurt, in buurthuis Bonte Kraai op donderdag 5 december om 4 uur, er is een uitgebreid programma van de kunstenaars van de Open Ateliers Zuidoost. Ouders kunnen op zaterdag 7 december gebruik maken van gratis kinderopvang als ze eens een dagje zelf erop uit willen. Op zaterdagavond 7 december is er een groots feest ter afsluiting van de 4 dagen  in Buurthuis Bontekraai. Alle buurtbewoners zijn gratis welkom als dank voor de gastvrijheid van de buurt.  Meer informatie staat op www.1104enzo.nl

Bus, boekje
Bij het metrostation Kraaiennest zal een buurt-info-bus staan om iedereen welkom te heten en van informatie te voorzien. Er is een speciaal boekje en kaart van de buurt gemaakt om de conferentiegangers kennis te laten maken met de buurt en de wijkeconomie te stimuleren.

 Dagelijks worden 300 gasten verwacht. De internationale conferentie op 4 en 5 december is vol geboekt. Meedoen aan de ‘’de stadvanmorgen’ op 6 en 7 december is nog mogelijk. Inschrijven en meer informatie over de conferentie staat www.thefutureispublicdestadvanmorgen.nl

Speciaal voor zuidoost: Hart voor de Kbuurt organiseert een speciale bijeenkomst voor alle buurtplatformen van Zuidoost op zaterdag 7 december  van 12:00 – 13:30 op Klieverink 73.

Op zaterdagmiddag 7 december zijn alle bewoners van Zuidoost uitgenodigd deel te nemen aan en samen te komen in een wijk assemblee Zuidoost ‘’Bewoners aan de basis van de visie die we samen creëren’’  van 13.30 – 15.30 Locatie: Ghanese kerk in voormalig Garage Kempering, Kempering 58. Iedereen Welkom.

Website hele 4 daagse conferentie: www.thefutureispublicdestadvanmorgen.nl

Website 4 en 5 december: https://futureispublic.org/

Download the full program there or via

https://futureispublic.org/wp-content/uploads/2019/12/Future-is-Public-Program-online.pdf

Buurtboekje:  www.bit.ly/buurtboekje

Website Hart voor de Kbuurt www.1104enzo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *