Resto VanHarte kookt uit Bijlmer kookboek

Resto van Harte, een sociaal buurtrestaurant dat wekelijks op woensdag kookt in ‘Bijlmermuseum vh De Nachtegaal’ op Grubbehoeve 38, gaat op 11 september koken uit het bekende Bijlmer-kookboek.

De koks van Resto van Harte laten zich inspireren en stellen een bijzonder Bijlmers drie-gangen-menu samen. Jenny van Dalen, die het boek samenstelde, zal tussen de gangen door verhalen vertellen over hoe zij deze unieke recepten ooit op het spoor gekomen is. Eet smakelijk, njang swietie, come bon of vult u maar in.

Twintig jaar geleden stelde Jenny van Dalen met tientallen bewoners uit de Bijlmer een echt Bijlmer-kookboek samen. Het boek beleefde vele herdrukken. Ze verzamelde een keur aan recepten voor gerechten die hun oorsprong vinden in alle delen van de wereld. Bijvoorbeeld Ghanese aardnootsoep, Deense Rødgrød, Surinaamse Minsoep, Hongaarse Bonensoep met Csipetke, Rhubard pie uit Canada, Japanse Sukiyaki, Colcannon uit Ierland, Israelische kugel met peren, Moskouse vleessaljanten, Cosida a portugesa, Peruaanse Cheviche, Nigeriaanse Egusi-soep, Haagse bluf of Lekka Lekka uit de Bijlmer.

Resto van Harte brengt in buurtrestaurants mensen uit alle lagen van de bevolking met elkaar in verbinding om samen te bouwen aan een hechte gemeenschap en betere buurt. Zij doen dat door samen te koken en te eten, een beproefd recept.

‘Bijlmermuseum vh De Nachtegaal’ is de collectieve ruimte van Grubbehoeve met een vaste expositie van het Bijlmermuseum en een creatieve plek waar buurtgenoten met elkaar samenwerken aan activiteiten, leefbaarheid en woonkwaliteit.

Resto van Harte in ‘Bijlmermuseum vh De Nachtegaal’ Grubbehoeve 38, woensdag 11 september 18:00 uur. Bijdrage:  5 euro of 4 euro voor stadspas met groene stip. Reserveerlijn: 0900-9003030 of via www.restovanharte.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *