Pitch voor de WijkTransitieHub

Vandaag ontvingen we een delegatie  van Royal Haskoning /www.royalhaskoningdhv.com en gaven een presentatie. We proberen, in goede samenwerking met gemeente en masterplan Zuidoost, die weer worden ondersteund door www.sparksproduction.nl (wie kent deze zoon van de buurt Marco Barsoum niet 🙂  externe partijen te bewegen bij te dragen aan de opgaven van de K-buurt. Zoiets heet Social Return, investeren/bijdragen in het kader van maatschappelijke verantwoordelijkheid.

 

Naast de ondernemer containers die we nog steeds zoeken en aan trekken als tijdelijke invulling op het plein zijn we nu ook al enige tijd bezig voor een Wijk Transitie Hub, in goede samenwerking ook met !Woon . 

Ik was ook bijzonder blij met de aanwezigheid van George, Ghanese buurman van 70, niet op foto , medebewoner van de flat Klieverink, wiens energierekening naar 700 euro is gestegen om duidelijk te maken dat het hier om echte mensen gaat die echt klem komen te zitten en de urgentie te onderschrijven. Het blijft ook bijzonder op deze manier heel verschillende ‘’bubbels’’ bij elkaar te brengen. Wat zijn we toch een mooie buurt met prachtige mensen. wat een voorrecht je daar voor in te mogen zetten!

 

WIE HELPT MEE HET PROGRAMMA VAN EISEN AAN TE SCHERPEN?

Heb, met dank al aan diverse mensen, geprobeerd tussen de bedrijven hier door een programma van eisen op te schrijven voor zo een WijkTransitieHub. Het staat open  voor bewerking. https://bit.ly/pvewijktransitiehub Lezers die willen helpen hier hun goede energie op los te laten zijn van harte welkom. Samen maken we het beter!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *