Komend Kbuurtuurtje over opknapbeurt Centrale Speeltuin Fort Kraaiennest

De centrale speeltuin in Fort Kraaiennest is duidelijk aan verbetering toe.  Al jaren verloedert die centrale speeltuin (onder de Metrobaan, tussen Flats Kruitberg en Kleiburg). Komend K-buurt uurtje op 3 december (17-18 uur): een special hierover. 

Deze wordt onderhanden genomen. Dat gebeurt in 2 fasen

FASE #1 We hebben de centrale speeltuin in 2018 onderdeel weten te maken van het ontwikkel-je-buurt traject voor een tijdelijke opknapbeurt: met dank aan buurtbewoners die er zich daarvoor inzette zoals Carlo, zie hier zijn bijdrage daarover op het vorige buurtberaad: https://youtu.be/Izi_X7L_PPo Maar ook de ‘’gebruikers’’ horen we graag: zie https://youtu.be/k7SSbYwrngk (Moeder Monique) en natuurlijk de Kids, zie oa https://youtu.be/6qKONkY1nbQ Helaas duurt implementatie allemaal erg lang, maar er zit nu wel schot in

# Het huisje is inmiddels opgeknapt

# Skateplek is in gebruik

# Er worden de komende maanden speeltoestellen vervangen en beter ’’zonering’’ gemaakt : peuterspeel zaken bij peuterspeelzaken, Fitness bij elkaar ergens anders, etc.

# De omheining beter maken

# Afvalbakken

# Bankjes

# Belijning basketbal veld

# Bordjes bij de sportplekken met verwijzing naar tijden, etc

# etc, etc Dat gebeurt samen met Gemeente en de bewoners die destijds hun wensen in brachten in het Ontwikkel-je-buurt traject en sowieso met K-zone sports.

Maar alle bewoners met verdere goede ideeën zijn natuurlijk altijd welkom.

FASE #2 voor en door het grotere traject Kmiddencocreatie kunnen zaken groter aangepakt worden. Afhankelijk van welke ruimte beschikbaar is en hoe die wordt ingericht, denk bijvoorbeeld aan de plek van het Medisch Centrum als die in een nieuwe bebouwing wordt opgenomen etc.

Naast de fysieke verbeteringen zijn we natuurlijk ook bezig met sociale verbetering, zie oa het programma ‘’Oppasmoeders van Kraaiennest” en het Communit Cleanup Program van afgelopen zomer onder de Metrobaan.

Wie ook ideeën en wensen heeft: # volgende Kbuurtuurtje, donderdag 3 dec 1700-1800 in Bonte Kraai over centrale speeltuin (we kunnen daarna even rondlopen) wijden we er speciaal aan.

Kom dus langs in Buurthuis Bonte Kraai 1700-1800 uur, eventueel via ZOOM: www,bit.ly/kbuurtzoom is de link

  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *