Open Air met Pinksteren: camping dicht, deel park en buurt ontoegankelijk

Na twee rustige jaren door corona gaat in de zomer van 2022 het festivalseizoen in het Gaasperpark weer van start. De aftrap is voor Amsterdam Open Air op 4 en 5 juni (Pinksteren). Dit jaar is vanwege het festival de Gaasper camping GESLOTEN vanwege de geluidsoverlast voor de gasten. Er is dus ook geen after party.

Voorzorgsmaatregelen overlast
Er worden verkeersregelaars ingezet, beveiliging, borden, extra fietsenstallingen, plaszuilen en vuilnisbakken neergezet.

Bereikbaarheid park
Delen van het park zijn in de periode van opbouw tot afbouw van het festival niet toegankelijk. Met borden wordt aangegeven welke fiets- en wandelpaden zijn afgezet.

Bereikbaarheid woonwijken
Dat festivalbezoekers parkeren in omliggende woonwijken wordt tegen gegaan door het afsluiten van toegangswegen naar woonwijken en zijn er verkeersregelaars die controleren. Bewoners van deze wijken ontvangen van de festivalorganisator een brief. Daarin staat om welke toegangswegen het gaat en hoe bewoners en hun bezoek wel hun wijk in kunnen. Festivalbezoekers die met de auto komen kunnen parkeren op aangewezen plekken.

Geluid
Op de podia is er versterkt geluid. De dag voor het festival kunnen er soundchecks plaatsvinden.

Overlast melden
Ervaart u overlast van de evenementen? U kunt dit melden via www.amsterdam.nl/meldingen of bellen naar 14020.

Heeft u een klacht na afloop van het evenement? Dan kunt u deze indienen via www.amsterdam.nl/klachten

Een maand later is het Guilty Pleasure Festival, op 9 en 10 juli (van 12-23 uur).
Het weekend erop is er het meest rustige en buurtvriendelijke evenement: de buurtcamping: van 15 t/m 17 juli (van 10-17 uur).

Op zaterdag 20 en zondag 21 augustus 2022 is het Reggae Lake Festival er weer, met 6 area’s aan de Gaasperplas, aan de kant van metrostation Gaasperplas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *