Op de bres voor stop flexjongeren wooncontracten

Bewoners (op de foto van links naar rechts Nicky, William en Zeluma) van de K-buurt gingen naar een bijeenkomst van Wooncorporatie Lieven De Key om nog eens onder de aandacht te brengen dat het flexjongeren-wooncontract niet alleen in de K-buurt moet stoppen, zoals opgenomen in de ontwikkelvisie voor iedere ontwikkelpartij/partner die hier wil ontwikkelen, maar voor de hele stad. Hechting met de buurt, een basis van bestaan, zijn belangrijke redenen.

Er is natuurlijk schaarste. Wat dit tijdelijke contract doet, is die schaarste verdelen. De hoeveelheid woonruimte wordt niet groter. Wat wel meer wordt is de enorme hoeveelheid stress, onthechting, toestanden, uithuiszettingen, levensbreuken van een net opgebouwd wankel bestaan. De basis van een bestaan is woonruimte. Trek dat niet weg na 5 jaar om het aan een ander te geven die ook dan die stress gaat hebben. Werk aan meer woonruimte, niet het rondpompen ervan.

Lieven De Key is een wooncorporatie die zich voornamelijk richt op starterswoningen.

Zie ook hoe we daar gekomen zijn in het ontwikkelplan van de K-buurt op o.a. https://1104enzo.nl/jongeren-en-de-k-buurt-van-de-toekomst-zet-ons-niet-na-5-jaar-weer-op-straat/

Het was ook onderwerp op het VerKiezingsdebat vorig jaar: https://youtu.be/dK8pAvRW2L8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *