Mooie speeches bij start bouw Wijk transitie Hub Plein Kraai

Donderdag 26 oktober 2023 heeft Bestuurder Raoul White het startschot gegeven voor de opbouw van een Wijktransitie Hub in de K-buurt. 

Hier de speeches en de video’s.

Dit paviljoen van Floriade Almere wordt door IT-bedrijf ServiceNow geschonken aan de K-buurt. Om dit allemaal te realiseren is er een bijzonder mooie samenwerking ontstaan tussen actieve bewoners (samenwerkend in  Buurtplatform Hart voor de K-buurt), ServiceNow, Gemeente Amsterdam, het Masterplan Zuidoost en Royal Haskoning DHV. Het Masterplan heeft een belangrijke rol gespeeld in het initieel verbinden van vraag en aanbod in deze.

De toespraken die gegeven werden:

Speech DB lid Raoul White ( 9 mins)  https://youtu.be/NFKQcTnyUAg 

Speech bewoners Hart voor de K-buurt ( 6 mins)  https://youtu.be/grLpCVE6Euk

Speech Katja Schinkel (Masterplan Zuidoost,  5,5 mins ) https://youtu.be/pHTqgk07IFU

Speech Anshuman Didwania ( ServiceNow, 4,5 mins ) https://youtu.be/8I5au83fUMM 

Na een aantal toespraken van partners, bewoners en de stadsdeelbestuurder werd het startschot gelost, waarna een aantal dames van de Wijk Transitie Hub een paal omhoog hielden om de omtrek van de Hub aan te geven. Zo ontstond een goed beeld van de omvang van de Hub en ook een mooi symbolisch beeld hoe dit initiatief door de bewoners gedragen wordt. 

De hele video is hier te zien https://youtu.be/nsyTyxd9av4  (22 mins)

De Wijk Transitie Hub is ontstaan vanuit de behoefte in de K-buurt om als bewoners samen de handen uit de mouwen te steken  tegen energiearmoede en voor verduurzamen en besparen. Vanaf begin 2023 is een eerste versie van de Hub te vinden in de etalage van Buurthuis Bonte Kraai, mogelijk gemaakt door partners als Rabobank Amsterdam en actienetwerk15%Gas en buurtbudget . Het is een lokale en laagdrempelige plek waar bewoners bij hun medebewoners terecht kunnen voor informatie over verschillende onderwerpen. Verder kan je hier terecht voor producten zoals energiebesparingsproducten, maar ook gratis menstruatieproducten. 

 

Met dit  Paviljoen wordt een begin gemaakt met de activering van plein Kraai als ontwikkeling in het Kmidden bouw en ontwikkeltraject.  Na transport vanuit Almere zal de nu eerst de opbouw plaatsvinden met vrijwilligers uit de buurt en met personeel van ServiceNow. De Hub zal daarna centraal staan in een najaars en winter bespaar offensief wat de Kbuurt wil uitrollen vanuit  bewoners en een kennis en actie centrum bouwen samen met partners als wooncorporaties , OBA NEXT, Gemeente en Masterplan.

 

Quote Raoul White (GroenLinks PvdA) , lid Dagelijks Bestuur Zuidoost:

“Ik heb veel bewondering voor de inzet van buurtplatform Hart van de K-Buurt. Ze maken letterlijk werk van energiebesparing voor en door inwoners en betrekken hen daar heel bevlogen bij. Daarbij is er niet alleen oog voor mensen die het moeilijk hebben, maar vooral is er oog voor het bieden van perspectief voor iedereen die zich betrokken voelt bij verduurzaming. Dat merken mensen niet alleen in de portemonnee, maar ook in verantwoordelijker en prettiger om te gaan met duurzaamheid. 

Meer weten over ontwikkelingen K-buurt?  Kom naar de Grote Bewonersbijeenkomst K-buurt, 23 nov 2023 , details op www.bit.ly/kbuurtberaad urt uurtje

of het wekelijks K-buurt uurtje , elke donderdag 17:00 uur Buurthuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *