Mogelijk deze zomer toch festivals aan de Gaasperplas

De rust aan de Gaasperplas is misschien toch voorbij. Gemeente Amsterdam wil (minstens) twee festivals toestaan aan de plas: Guilty Pleasure (10/11 juli) en Reggae Lake (21/22 augustus). Een festival moet worden opgebouwd en afgebroken. Dat betekent, gezien de ervaring van de afgelopen jaren, dat meer dan de helft van het park voor zeker drie volle weken niet toegankelijk is. En dat is vooral het recreatieve gedeelte aan de waterkant.

Lid van de stadsdeelcommissie voor de Kbuurt Sander Schreuder meldt op Facebook: ‘De Stadsdeelcommissie heeft geadviseerd om helemaal geen festivals meer in het Gaasperpark mogelijk te maken. Festivals in Zuidoost zijn prima, maar dan op terreinen die daar voor geschikt zijn. Helaas is de gemeenteraad (met een meerderheid) voor een soort ‘compensatie’-zomer voor festivalorganisaties… De gemeenteraad negeert het advies van de Stadsdeelcommissie, een advies overgenomen en gesteund door het Dagelijks bestuur. En het is ook een advies van en namens de bewoners.’

Guilty Pleasure Festival
In het weekend van 10 en 11 juli, de 10e is inmiddels uitverkocht. Het programma is nog niet bekend.  Prijs: 9 euro aanbetaling, later nog 18 tot 22 euro. Als het niet doorgaat krijg je de aanbetaling terug.

Reggae Lake
Onder meer de artiesten Koffee, Morgan Heritage en Sean Paul staan die dagen in het Gaasperpark om de feestvierders van muziek te voorzien. Naast gedanst kan er worden ‘gechillt aan de oevers’.
Prijs: 42 euro voor zaterdag of zondag, 77 euro voor een weekend.

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Marina Barink
Marina Barink
8 juni 2021 10:13

Ongelofelijk dat in weerwil van velen toch de natuur weer misbruikt wordt voor pillenslikkende jongeren……wanneer stopt dit?