Masterclass over luchtkwaliteit in de buurt

In het luchtmeetnethuisje bij Kantershof wordt 365 dagen per jaar en 24 uur per dag de kwaliteit van lucht gemeten. Het huisje maakt onderdeel uit van de Open Lucht expositie om aandacht te vragen voor de luchtkwaliteit in Amsterdam. Op woensdag 20 januari is er van 12.00 tot 13.00 uur een masterclass over luchtkwaliteit. Daar wordt meer verteld over de lucht die elke dag wordt ingeademd.

Wie nieuwsgierig is naar welke stoffen er in de lucht zitten, welke gevolgen dit heeft voor de gezondheid en die van kinderen en wat er aan gedaan kan worden gedaan om de lucht zo schoon mogelijk te houden kan zich aanmelden voor masterclass om dat te weten te komen. Na afloop afloop zijn de aanwezigen echte luchtkwaliteit-experts. Aanmelden kan via: het formulier.

Tijdens de Open Lucht expositie is er van alles te doen. Volg bijvoorbeeld een masterclass over luchtkwaliteit, maak een schone-lucht wandeling of bezoek een luchtmeetnethuisje.

Het luchtmeetnethuisje bij Kantershof heeft een make-over gekregen met foto’s van plekken waar de lucht ‘schoon’ is. In totaal zijn er 12 luchtmeetnetstations in Amsterdam. Zes van deze huisjes hebben een make-over gehad.

De luchtkwaliteit in Amsterdam is niet overal hetzelfde. Tijdens deze ‘wandeling’ door Amsterdam wordt van alles opgemerkt en geleerd over de lucht die dagelijks als zo vanzelfsprekend wordt ingeademd. De wandeling loopt door straten waar de luchtkwaliteit slecht is, maar ook door straten en steegjes waar de kwaliteit van de lucht wel aan de norm voldoet. De route komt ook langs bezienswaardigheden die invloed hebben op de kwaliteit van de lucht.

De verwachting is dat er In de zomer dit jaar kan worden gestart met de georganiseerde wandelingen. Inclusief een masterclass over luchtkwaliteit en een kijkje in het luchtmeetnethuisje zelf. Geïnteresseerden kunnen alvast een mailtje sturen naar: luchtkwaliteit@amsterdam.nl.

Meer informatie is te vinden via Amsterdam Open Lucht expositie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *