Kortvoorters: uw mening over aardgasvrij telt

Bewoners van Kortvoort hebben vorige week een brief in de bus gekregen van de gemeente met informatie over Aardgasvrije wijk worden. Net als de rest van Amsterdam en heel Nederland. Amsterdam wil in 2040 volledig aardgasvrij zijn. Hieronder de inhoud digitaal:

‘Waarom aardgasvrij

Het gebruik van aardgas draagt namelijk bij aan de opwarming van de aarde. Daarom worden alle woningen en het water uit de kraan straks op een andere manier verwarmd. Ook koken gebeurt dan elektrisch. Dat zijn veranderingen waar we met z’n allen aan moeten wennen.

Uw mening laten horen

De gemeente Amsterdam vindt het belangrijk om te horen hoe u over aardgasvrij wonen denkt. In de brief die u heeft ontvangen wordt u gevraagd een aantal vragen te beantwoorden via een online vragenlijst: ‘Monitor Verduurzaming Warmte’ (MoVe2030). Dit is een landelijke vragenlijst.

Hoe u meedoet

Ga naar www.move2030.nl en klik op de knop ‘Ik doe mee aan MoVe2030’. Daarna wordt u gevraagd uw gemeente in te vullen. Vul hier Amsterdam in. U krijgt dan de eerste vraag te zien.

Het invullen duurt 5 tot 8 minuten.

U kunt de vragenlijst tot 1 oktober invullen. De gegevens van de vragenlijst worden anoniem verzameld.

Hulp bij het invullen

Heeft u hulp nodig bij het invullen? Belt u dan met Hart voor de K-buurt op het telefoonnummer 06 53 89 75 83.

Wij zorgen ervoor dat u hulp krijgt van een Energiecoach van Stichting !WOON.

Wat gebeurt met de resultaten

Uw antwoorden geven een beeld hoe u over aardgasvrij worden denkt. Die informatie kan de gemeente gebruiken om met u in gesprek te gaan. Naar verwachting zal dit in het laatste kwartaal van dit jaar gebeuren.

Bent u eigenaar van een woning? Geef dan ook aan wat u nodig heeft om aardgasvrij te worden en hoe u op de hoogte gehouden wilt worden.

Meer informatie

Voor meer informatie over aardgasvrij wonen of de vragenlijst kunt u kijken op amsterdam.nl/aardgasvrij of neemt u contact op met participatieadviseur Diana Bakboord via d.bakboord@amsterdam.nl of 06 14 97 62 13.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *