K-buurtbudget 2024 – €77.220 ; wat gaan we samen doen?

De gemeente geeft alle buurten van Zuidoost weer buurtbudget waarmee de buurten zich kunnen versterken in hun zelforganisatie en gemeenschapskracht .

zie deze video https://youtu.be/SuU2ygaaJ9w?si=I13LqzxuMbMIUE5j

Hart voor de K-buurt, het samenwerkingsplatform van de buurt, gaat aan  de slag om een aanvraag in op te stellen en hoort graag van iedereen. 26 maart was er al een sessie om over het proces design daarvan te spreken.

Buurtbudget  heeft in Zuidoost een specifiek doel : sterke(re) buurtorganisaties per buurt bouwen. zie wat Bestuurder Dirk de Jager daarover bij de zuidoost brede aftrap meldde:  https://youtu.be/K3dDlyWvW7Y

Er is voor 2024 een bedrag van € 77.220 voor K-buurt.

Het is de bedoeling van buurtbudgetten in Zuidoost dat de bewoners, doordat ze zich gaan organiseren in, in een betere positie komen ten opzichte van de gemeente.”

het is niet de bedoeling dat deze buurtbudgetten in de plaats komen van de subsidies die er ook gewoon altijd zijn om bewonersinitiatieven of maatschappelijke initiateven te steunen. Zie voor die informatie hoe u die kunt aanvragen op  https://www.amsterdam.nl/subsidies/subsidieregelingen/subsidie-bewonersinitiatieven-zuidoost/

Voor het opstellen van de buurtbudget aanvraag ”Samen sterker” hoort Hart voor de K-buurt graag van iedereen die daarvoor wensen of ideeën heeft. Dat kan online via http://www.bit.ly/plankbuurtindienen .

Ingediende plannen bekijken? Kijk op www.bit.ly/plannenkbuurt

Deadline is 10 mei voor het indienen op www.bit.ly/plankbuurtindienen

Of kom gewoon langs of neem contact op, bijvoorbeeld  donderdag 11 april bij de 1104-dag in de buurthuiskamer van het ‘Leger des Heils’ of r ook altijd  kunnen bijpraten over deze plannen is op het K-buurt uurtje, elke donderdag 17:00 uur in buurthuis de Bonte Kraai , in het bijzonder 9 mei ( https://1104enzo.nl/agenda/buurtbudget-2024-2/ ) of via email hartvoordekbuurt@gmail.com

Deadline voor input is donderdag 9 mei !

Hieronder uitgelicht een aantal highlights van waar het voor gaande buurtbudget aan is besteed. Voor meer informatie kijk op www.bit.ly/logboekbuurtbudgetkbuurt

en  achter de groene pagina www.bit.ly/logboekbuurtbudgetkbuurt  van hoe de verbeterde zelforganisatie heeft bijgedragen om nog weer grotere zaken als buurt geregeld te kunnen krijgen, met hier een korte indruk:

2 reacties op “K-buurtbudget 2024 – €77.220 ; wat gaan we samen doen?”

 1. Goedenavond,
  Ik zou heel graag een idee willen indienen, alleen lijkt de link hierboven (http://www.bit.ly/plankbuurtindienen) niet te werken, ik krijg namelijk een 404 error als ik erop klik.
  Misschien is er iets mis met de website, maar ik zou heel graag iets in willen sturen, dus het zou super zijn als jullie een link hebben die werkt!

  Alvast bedankt,
  Merel

  1. Ha Merel, Fijn dat je wilt helpen de buurt te verbeteren , we hebben even gechekt en je ook een email gestuurd, zou je het nog een keer willen proberen en anders per email insturen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *