Jongerenfestival #letsstoptheviolence zaterdag bij de Bonte Kraai

Jongeren van de K-buurt, postcode 1104, organiseren zaterdag 7 september een buurtfestival in op het plein voor de Bonte Kraai voor de jongeren van de buurt en Zuidoost, samen met jongerenradio HiRadio, buurtplatform Hart voor de Kbuurt, Ajax en andere organisaties  

Met de enorme golf van geweld die over Zuidoost rolt, zijn de jongeren zelf op het idee gekomen het evenement de hashtag #letsstoptheviolence mee te geven. Optredende rappers, DJ,s en voetballers worden gevraagd zich uit te spreken tegen geweld en de geweldscultuur die te vaak op straat en bij jongeren en hun muziek rond gaat. 

Juist door dit soort helden en rolmodellen zich te laten uitspreken hopen ze effect te bereiken in de eigen doelgroep.

Het evenement Shutdown1104 wordt georganiseerd op zaterdag 7 september en is speciaal voor de jongeren van de buurt en Zuidoost. In de line-up staan onder meer Young Ellens, 73, Chrisjeboy, Doenanti, DJ Quintern, DJ Emsiflybokoe, BAKED, Marassa, Boyki Kartel, Ella John, Luudje, Devv10K, Earl Panka, Flex Boa, Lola Von Savage en andere artiesten.  

 

Het live programma is van 14.00 – 22.00 uur

Ajax zal van 15.00 – 17.00 een inloop clinic verzorgen op het aanliggende grasveld waar iedereen welkom is.

Om 18.00 zal de finale gespeeld worden van het Buurten Zuidoost Playstation Fifa toernooi waar HiRadio de afgelopen weken de voorrondes voor heeft verzorgd.

Zegt Emily Osei, aka DJ Emsiflybokoe van HiRadio, ondersteund door Hart voor de Kbuurt de drijvende kracht achter dit festival:  ‘’Het wordt tijd dat er iets gebeurt voor de jongeren in de buurt. en tegen het geweld. Iedereen kent wel iemand die slachtoffer is geworden van geweld. We kunnen niet alles oplossen maar #LetsStopTheViolence kan zeker helpen. Laten we als jongeren beginnen. Dit moet echt stoppen. Lets stop the violence…its a shutdown! ’’

Tijd: 14:00- 22:00

Ajax inloop clinic: 15:00-17:00

Fifa Playstation Tournament: 16:00-18:00

Toegang gratis

https://www.instagram.com/Shutdown1104/

www.facebook.com/events/2454342511463114 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *