Aanmelden voor online info-bijeenkomst Gaasperdammertunnel

Rijkswaterstaat organiseert voor omwonenden en belangstellenden een online informatiebijeenkomst. Hier krijgt u meer informatie over de werkzaamheden die aannemerscombinatie IXAS dit jaar nog uitvoert en vertellen we u over de openstelling van de tunnel.
De online bijeenkomst vindt plaats op dinsdagavond 31 maart en begint om 19.00 uur. U kunt de bijeenkomst thuis via uw computer volgen. Hier kunt u inloggen. 

Aanmelden
Voor het webinar moet u zich vooraf aanmelden. Dat kan nu al.

Ga naar https://channel.royalcast.com/webcast/rwsa9/20200331_1/
Geef uw e-mailadres op en klik op aanmelden
U krijgt per e-mail een bevestiging van uw deelname, inclusief een agendaverzoek
Een dag voor het webinar ontvangt u een herinnering
Op de dag zelf ontvangt u ook nog een herinnering

Hard gewerkt op de achtergrond
In de Gaasperdammertunnel gaan de twee buizen voor verkeer richting knooppunt Holendrecht dit voorjaar open. Enkele maanden later volgen de twee buizen voor verkeer richting knooppunt Diemen. De afgelopen maanden stonden in het teken van het testen van de tunneltechnische systemen zoals camera’s, luidsprekers en ventilatoren. Deze systemen zorgen voor de veiligheid in de tunnel. En we vroegen de openstellingsvergunning aan bij de Omgevingsdienst. Er zijn ook veel overleggen geweest, onder andere met nood- en hulpdiensten, de gemeente Amsterdam en andere belanghebbenden.
Het oogt misschien rustig, maar op de achtergrond is hard gewerkt om straks de tunnel volgens plan open te stellen.

Afsluitingen en werkzaamheden
Voor het openen van de tunnelbuizen zijn wegafsluitingen nodig. Ook op de lokale wegen zijn aanpassingen nodig om alles goed op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast begint IXAS met de bouw van vijf parkbruggen die de fietspaden vanuit de wijken en het Nelson Mandelapark, aansluiten op nieuwe fietspaden op het tunneldak. Als de vier buizen in het najaar open zijn, slopen we de oude A9 en leggen we een park aan op het tunneldak. De laatste stap is de wisselbaan. Deze gaat open als het project A9 Badhoevedorp – Holendrecht gereed is. Dit project omvat de weguitbreiding van de A9 bij Ouderkerk a/d Amstel en Amstelveen en ligt in het verlengde van de A9 Gaasperdammerweg. Naar verwachting is dit project gereed in 2026.

2 en 3 april weg afgesloten
Op donderdag 2 en vrijdag 3 april voeren we ‘s nachts onderhoudswerkzaamheden uit op de A9 Gaasperdammerweg tussen knooppunt Diemen en knooppunt Holendrecht. Voor deze werkzaamheden sluiten we steeds één kant van de A9 Gaasperdammerweg af. Met dit bouwbericht informeren we u over de werkzaamheden, de afsluitingen en de overlast die het werk mogelijk voor u met zich meebrengt.

Op verschillende plaatsten op de A9 (zie afbeelding 1) is het asfalt vervormd. Van donderdag 2 april 22:00 uur tot vrijdag 3 april 06:00 uur herstellen we dit asfalt op de noordelijke rijbaan. Van vrijdag 3 april 22:00 uur tot zaterdag 4 april 08:00 uur herstellen we het asfalt van de zuidelijke rijbaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *