IN MEMORIAM Zuidoost herdenkt Ronald Blonk

Op 16 januari 2020 is Ronald Blonk (63) overleden, na een korte, ernstige ziekte. Velen in de buurt kennen hem, bijvoorbeeld als adviseur van het Platform Gehandicapten Zuidoost. Samen met onder meer zijn partner Caroll Sastro zette hij zich in voor brede integrale toegankelijkheid. Aanstaande zaterdag is de uitvaart in het nieuwe rouwcentrum (Afscheidshuis Amsterdam Zuidoost) vlakbij station Bijlmer ArenA.

Lange tijd woonde Ronald in Kikkenstein, waar hij een actieve buurtbewoner was in het Platform K-buurt. Hij ging samenwonen met Caroll in Reigersbos en verlegde zijn focus meer naar het Platform Gehandicapten Zuidoost. Op aanvraag van HartvoordeKbuurt heeft dit Platform een rapport uitgebracht over de toegankelijkheid van de K-buurt en zijn de aanbevelingen overgenomen.

Ronald was op vele manieren actief, als fotograaf legde hij vele momenten vast. Onhandige Zuidoosters waardeerden hem om zijn klusvaardigheden en inzet. Zuidoost gaat een Amsterdammer missen, met zijn hart op de goede plaats. Een vechter ook tegen racisme een ongelijkheid en voor een betere wereld. Caroll gaat haar levensparter en mantelzorger missen. De buurt wens haar daarbij veel sterkte toe.

Bij Kikkenstein zal door vrienden en organisaties een fraaie boom geplant worden ter herinnering aan de energieke, sympathieke Ronald. Voor menigeen in Zuidoost een toffe vriend.

22-04-1956 / 16-01-2020

Afscheidsbijeenkomst

Zaterdag 25 januari om 11 uur is er een afscheidsbijeenkomst bij Yarden.

Als u wat wilt meenemen, graag een enkele bloem.

Hoorneboeg 1

1102 BK Amsterdam

Daarna zal Ronald in kleine kring worden gecremeerd

Condoleanceregister: https://www.beri.nl/condoleance.php?nr=17753&fbclid=IwAR2jhz0pXG7hysNDvkoEkg55WvuDPJOLjzDbZBIQe2KwLzNIyaSap3HU_j8

Eén reactie op “IN MEMORIAM Zuidoost herdenkt Ronald Blonk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *