Hoe staat het met duurzaamheid in Zuidoost?

Hoe gaat Amsterdam Zuidoost zich verduurzamen en hoe kunnen bewoners en ondernemers duurzaam leven en ondernemen? Een bijeenkomst in New Metropolis op dinsdag 22 februari om 19.30 uur, fysiek en online. Kijk hier voor meer info en aanmelding.

Er zijn grote plannen voor de verduurzaming van Amsterdam, zo ook in Zuidoost. Tot 2040 worden veel woningen verduurzaamd, waarbij prettig wonen centraal staat. Naast woningen zijn er verschillende ondernemers die zich inzetten voor het opnieuw gebruiken van materialen en slim omgaan met energie. Lokale initiatieven zetten zich in voor duurzaam en gezond eten voor iedereen. Kortom, Zuidoost is hard bezig met duurzaamheid. Een bijeenkomst in New Metropolis

Maar hoe staat het er nu voor in het stadsdeel? We praten deze avond met verschillende partijen die zich inzetten voor een duurzamer Zuidoost. We werpen een blik op het ‘donut model’ in Zuidoost, een model dat zowel kijkt naar het welzijn van de planeet als van de mensen. Welke plannen liggen er al bij de gemeente en wat doen lokale ondernemers en initiatieven om Zuidoost voor te bereiden op die duurzame toekomst? Dit programma is de aftrap van het drieluik “Zuidoost Duurzaam” waarin we kijken naar goede voorbeelden uit

Zuidoost en de kijker handvaten bieden om zelf met duurzaamheid aan de slag te gaan. Met onder meer:

Annoesjka Nienhuis
Procesmanager Innovatie & Duurzaamheid Zuidoost

Dirk De Jager
Stadsdeelbestuurder Zuidoost – bouwen, wonen, duurzaamheid

Lyongo Juliana
Architect Directeur bij Lyongo Architecture

Baudouin Knaapen
Programmamedewerker ontwikkelwijken en aardgasvrij bij Stichting !WOON

Eén reactie op “Hoe staat het met duurzaamheid in Zuidoost?”

  1. Amsterdam is zeer onduurzame gemeente al sinds Burgemeester Ir. Samkalden afgeserveerd is door de Top van de Amsterdamse en Landelijke PVDA!
    Daarna werden door de verschillende Burgemeesters en Wethouderscolleges de ene na de faciliteringsconstructies opgetuigd waardoor de Burgers van Amsterdam elke keer maar weer gebruikt zijn geworden als “sluitstuk van alle gemeentelijke begrotingen! Ook als het om duurzaamheid gaat want de ene na de andere monomane projecten worden gelanceerd en telkenmale worden de projecten door de verschillende wethouders financiën aan de verschillende Gemeenteraden verzekerd dat het altijd “zeker binnen de verschillende budgetten zal blijven!”
    Wie geloof in “Sprookjes” moet zeker in Amsterdam politiek bedrijven!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *