Geparkeerde auto’s tellen in Zuidoost

De gemeente Amsterdam onderzoekt in december en januari het gebruik van de parkeerplekken op straat in heel Zuidoost, dus ook in Amstel III. Bureau Trajan voert de tellingen uit. De informatie is nodig voor nieuw parkeerbeleid. De onderzoekers van bureau Trajan tellen alle auto’s die in Zuidoost geparkeerd staan op straat. Dus niet in parkeergarages of op privéterrein.  Dat doen zij met speciale scanapparaten. Natuurlijk op verschillende dagen en tijden, overdag en ’s avonds en tijdens evenementen bijvoorbeeld als Ajax thuis speelt..

Met de gegevens die bureau Trajan verzamelt, kan de gemeente berekenen hoeveel bezoekers, vergunninghouders en foutparkeerders er in stadsdeel Zuidoost parkeren. Het onderzoek gebeurt zorgvuldig en voldoet aan de wettelijke eisen voor gegevensbescherming. Dat betekent er geen persoonsgegevens aan kentekens gekoppeld worden. Na afloop van het onderzoek vernietigt bureau Trajan alle gegevens.

Start onderzoek
De medewerkers van Trajan starten zaterdag 14 december. Zij hebben een brief van de gemeente Amsterdam, afdeling Straatparkeren bij zich waarin precies staat wat zij doen. De laatste telling is eind januari 2020.

Of de nieuwe telling iets te maken heeft met de plannen om betaald parkeren in te voeren in delen van Zuidoost, meldt dit bericht van de gemeente niet.

Voor meer informatie kunt u bellen met 14 020.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *