Geef de Kbuurt een mooi-er gezicht!

Een 25-jarige Amsterdamse student en fotograaf, Rosanne, heeft gemerkt dat de K-buurt een slecht imago heeft, terwijl ze hier met veel plezier woont, net als vele andere buurtbewoners. Ze schrijft ons: ‘Om bij te dragen aan een beter imago van de buurt, en om ook iedereen beter te leren kennen, maak ik een fotoserie over de K-buurt en haar bewoners. Het is tevens mijn afstudeerproject voor mijn hbo-opleiding fotografie. In het project richt ik me vooral op bewoners en hun verhalen, om de buurt meer een gezicht te geven. Ik ben me bewust van sommige problemen die er zijn, maar dat moet geen negatieve stempel drukken. Liever kijk ik naar de dingen die al goed gaan, en de individuen die het hier op hun eigen manier samen tot één gezamenlijke leefomgeving maken.

Hiervoor zoek ik: nog meer mensen die het naar hun zin hebben in de K-buurt! Het gaat me erom dat ik de mensen niet alleen fotografeer, maar ook beter leer kennen (hun eigen leven maar zeker ook band met de buurt). Alles doe ik in overleg met de geïnteresseerden buurtbewoners, en natuurlijk corona-proof! Je hoeft nergens aan te voldoen (dus bijv. geen specifieke leeftijd, uiterlijk, achtergrond of beroep), ik ben juist op zoek naar verschillende bewoners!’

Mensen die benieuwd zijn of willen meewerken, kunnen me bereiken via e-mail hello@rosanne-esme.com of Instagram (@fromkraaiwithlove).

English short version:

For a photography project, I’m looking for people who (just like me), enjoy living in the K-buurt despite its bad reputation. The project is also my graduation project, as I’m studying photography. I’m looking for stories about individuals and their connection with the neighbourhood, and I’m also looking for people who don’t mind having their photo taken. Everything will be corona proof! You can reach me through e-mail (hello@rosanne-esme.com) or Instagram (@fromkraaiwithlove).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *