Dinsdag markt Kraaiennest, wel extra maatregelen

Veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland kondigt extra maatregelen aan op de markten vanwege de drukte afgelopen tijd op de markten in de stad. Komende dinsdag is er markt op Kraaiennest. De veiligheidsregio erkent dat markten van belang zijn voor de voedselvoorziening, maar zegt dat ze alleen open kunnen blijven als bezoekers zich aan de regel van het RIVM houden en 1,5 meter afstand te houden. Markten waar meer dan honderd mensen tegelijkertijd zijn, moeten aan acht voorwaarden voldoen, willen ze openblijven.

Zo moeten kramen verspreid opgesteld worden. Indien dat niet mogelijk is, moeten kramen die niet aan de voedselvoorziening bijdragen, van de markt af. Voedselverkopers moeten er bovendien zorg voor dragen dat het voedsel niet ter plekke genuttigd wordt.

Zitmogelijkheden moeten verwijderd worden en lege plekken mogen ’s ochtends niet vergeven worden aan ‘meelopers’. Dat zijn marktkooplui die zich ’s ochtends melden in de hoop dat er een vrijstaande plek is. Ook moeten markten borden plaatsen waar extra wordt benadrukt dat bezoekers 1,5 meter afstand moeten houden.

Mochten bezoekers en markten zich niet aan de opgestelde maatregelen houden, dan kan de voorzitter van de veiligheidsregio, in dit geval burgemeester Halsema, te allen tijde beslissen om de markt alsnog te sluiten. Bron: Het Parool

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *