Denk mee over groene invulling bouwterrein bij Kralenbeek

Er komt een groen ontwerp voor de braakliggende ruimte aan Kempering/Kralenbeek (aan de kant van Kralenbeek aan de Krombekstraat), zo bleek tijdens het Kbuurt-uurtje vorige week donderdag bij de presentatie van een onderzoeker van het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions, AMS. Op deze locatie stond voorheen een parkeergarage en zijn plannen voor woningbouw.
Onderzoekster Sitong Luo gaat de komende tijd ter plekke bewoners informeren en interviewen over hun wensen voor de ruimte. Dat zal zijn op donderdag 7 juli en zaterdag 9 juli, telkens van 11-12 uur, van 14-15 uur en van 17-18 uur. Alle geïnteresseerde omwonenden zijn natuurlijk van harte welkom!
Het is de bedoeling dat een deel van het ontwerp later geïntegreerd wordt in de bouwplannen. Zo moeten de bomen er blijven staan. Zij heeft contact met vertegenwoordigers van de gemeente, zoals Harry Wien van het project K-midden en Kaj Dekker, wijkmakelaar, maar nog geen officiële toestemming voor het project.
Dit jaar en in 2023 gaat Sitong (zij is landschapsarchitect) bewoners betrekken en ontwerpen maken. Ook komen er ontwerpsessies. Eind 2024 moeten de plannen dan concreet zijn. Het is het idee dat het groen een goede invloed heeft op de biodiversiteit en het (micro-)klimaat. Ook is het de bedoeling dat er ruimte komt voor kleinschalig cultureel gebruik door de buurt.
Uit haar voorstel: “Het braakliggende terrein in de K-buurt (Kempering)… zou bij uitstek geschikt zijn om als proeftuin te dienen voor ons onderzoek. Dit onderzoek betreft verwaarloosd groen in de stad (informeel groen, IGS). Ik kijk hoe meerdere ecosysteemdiensten in het groen door ingrepen in het ontwerp geïntegreerd kunnen worden.’
Voor meer informatie zie bijgaande presentatie.

NB voor de goede orde: dit traject staatvlos van het Kmidden Cocreatie traject wat de buurt uitvoert met de gemeente , en die op verzoek van de buurt woningen voor mensen van de buurt gaat bouwen. Dit is geheel een eigen initiatief van Onderzoekster Sitong Luo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *