Coalitie van Buurten Zuidoost organiseert vanavond eerste Meet ‘n Greet Stadsdeelcommissie

Vanavond trapt de eerste bijeenkomst af waar bewoners van Amsterdam Zuidoost informeel het gesprek met  leden van de stadsdeelcommissie kunnen aangaan in een buurt. Met deze Meet ‘n Greets wordt geprobeerd om bewoners en politiek laagdrempeliger met elkaar in contact te brengen.

In Zuidoost zijn de stempercentages bij verkiezingen nog altijd dramatisch laag. Regelmatig klinkt in buurten: ‘’We zien jullie politici alleen als het verkiezingstijd is’’  Door de buurtnetwerken in te schakelen en laagdrempelige regelmatige gelegenheden te creëren, is de hoop dat meer mensen makkelijker betrokken kunnen raken en de politiek effectiever voor hen kan opkomen.

In het kader van ‘Bouwen aan buurtplatformen Zuidoost’ wordt bij toerbeurt door steeds een ander buurtplatform een Meet ‘n Greet in een buurt georganiseerd. Vanavond is een try-out. Iedereen uit Zuidoost is welkom 19.30 in de K-buurt bij buurthuis Bonte Kraai, Kraaiennest 68, naast het metrostation Kraaiennest.

Voor 2023 staan op de volgende data bijeenkomsten alvast in de agenda door verschillende buurtplatformen na de vakantie, steeds op de eerste donderdag van de maand. Meer info daarover later van het betreffende buurtplatform.

donderdag 7 september Amstel III

donderdag 5 oktober Gein

donderdag 2 november FDV Mama Florijn

donderdag 7 december Poort/Bijlmerplein

Voor 2024 volgt een nieuw schema met weer andere buurten.

‘’Bouwen aan buurtplatformen Zuidoost’’ is een initiatief vanuit bewoners zelf die zich per buurt aan het organiseren zijn in een zogenaamd buurtplatform, het samenwerkend netwerk van actieve bewoners per buurt. Deze hebben elkaar opgezocht in Zuidoost en hebben samen een coalitie gevormd onder de noemer ‘’buurtplatformen Zuidoost’’ Dit is onderdeel van een groter netwerk in de stad van buurtplatformen Amsterdam ( www.buurtplatformenamsterdam.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *