Bankjes midden in het gras?

Je ziet ze misschien staan en denkt waarom zijn die hier: bankjes midden in het gras,  kijkend naar nergens…In 2018 is er een participatieproject uitgevoerd vanuit ontwikkelbuurten waarin de hele buurt zaken heeft kunnen inbrengen qua fysieke verbeteringen.  Een van de wensen was te experimenteren met zogenaamde honden vrijloop plekken.  Het idee is om op  drie plekken in de buurt omheinde plekken te creëren en daar ook een bankje en een afvalbak bij te zetten zodat terwijl honden vrij rondlopen bewoners ook gewoon even kunnen rusten of een praatje met elkaar kunnen maken.

Helaas heeft het proces van het realiseren van de omheining nogal vertraging opgelopen, zoals ook andere onderdelen van dat hele project. Toch zijn de bankjes maar alvast neergezet.  Intussen heeft een andere dienst van de gemeente alweer gekeken en bepaalt dat de bankjes niet op een goede plaats staan want de afvalbakken zijn niet goed te legen.

Je snapt het al: het duurt even. Via wat omwegen komt het er ongetwijfeld toch wel een keer en kunnen we dan leren of dit bijdraagt aan de leefbaarheid van de buurt. Tot die tijd staan er dus bankjes midden in het gras.

Hieronder een stukje uit het Buurtberaad van 6 juli waarin Lizette Pinas aandacht vraagt voor het onderhoud van het groen:

 

Eén reactie op “Bankjes midden in het gras?”

  1. Goed werk Lizette! Fijn dat er mensen zijn die zich hard maken voor de veiligheid en de uitstraling van onze mooie buurt!
    Ook bij Kleiburg is het groen 1 groot oerwoud geworden… Het gras en onkruid staat 1,5 meter hoog en doordat er niets meer wordt onderhouden ontstaan er spontaan bosschages op plaatsen daar waar dat niet de bedoeling is! Buiten het feit dat het er niet uitziet komt de veiligheid wederom in het geding (de open zichtlijnen zijn verdwenen, overal ontstaan bosschages waardoor het overzicht -wat de veiligheid juist ten goede kwam- compleet aan het verdwijnen is! Dit alles is ook in strijd met het (groen)bestemmingsplan rondom de flat Kleiburg! Daar is een aantal jaren geleden bij de herontwikkeling van Kleiburg goed over nagedacht en het zag er keurig netjes en verzorgd uit!
    Laat de mensen van het voedselbos ajb een locatie uitzoeken ergens in een park of een bos, maar niet voor onze deur! Met de kinderen spelen in het gras of met een kleedje ontspannen in het openbare groen wordt op deze manier (door alles ongestoord te laten groeien) compleet onmogelijk gemaakt. Als dit zo doorgaat ziet de buurt er binnen de kortste keren weer verloederd uit, net als een aantal jaar geleden voor de herontwikkeling van Kleiburg. .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *