Bankjes midden in het gras?

Je ziet ze misschien staan en denkt waarom zijn die hier: bankjes midden in het gras,  kijkend naar nergens…In 2018 is er een participatieproject uitgevoerd vanuit ontwikkelbuurten waarin de hele buurt zaken heeft kunnen inbrengen qua fysieke verbeteringen.  Een van de wensen was te experimenteren met zogenaamde honden vrijloop plekken.  Het idee is om op  drie plekken in de buurt omheinde plekken te creëren en daar ook een bankje en een afvalbak bij te zetten zodat terwijl honden vrij rondlopen bewoners ook gewoon even kunnen rusten of een praatje met elkaar kunnen maken.

Helaas heeft het proces van het realiseren van de omheining nogal vertraging opgelopen, zoals ook andere onderdelen van dat hele project. Toch zijn de bankjes maar alvast neergezet.  Intussen heeft een andere dienst van de gemeente alweer gekeken en bepaalt dat de bankjes niet op een goede plaats staan want de afvalbakken zijn niet goed te legen.

Je snapt het al: het duurt even. Via wat omwegen komt het er ongetwijfeld toch wel een keer en kunnen we dan leren of dit bijdraagt aan de leefbaarheid van de buurt. Tot die tijd staan er dus bankjes midden in het gras.

Hieronder een stukje uit het Buurtberaad van 6 juli waarin Lizette Pinas aandacht vraagt voor het onderhoud van het groen:

 

Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reactie
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Aaron
Aaron
9 augustus 2021 21:03

Goed werk Lizette! Fijn dat er mensen zijn die zich hard maken voor de veiligheid en de uitstraling van onze mooie buurt! Ook bij Kleiburg is het groen 1 groot oerwoud geworden… Het gras en onkruid staat 1,5 meter hoog en doordat er niets meer wordt onderhouden ontstaan er spontaan bosschages op… Lees verder »