Aanpak duizendknoop Kantershof eindelijk van start

Afgelopen week heeft de regievoerder van de gemeente voor de duizendknoop, Jaike Bijleveld, met de aannemer de groeiplaatsen in Kantershof bekeken. En ze had -eindelijk- goed nieuws. Waarschijnlijk start de bestrijding van deze uitheemse plant begin augustus. De opdracht is inmiddels gegeven. Jaike maakt nog een bewonersbrief.  In een mail schrijft ze: ‘We gaan dan ook het deel dat bij bewoners naar binnen groeit meenemen.’

Het ‘greenteam’ in Kantershof maakt zich al ruim een jaar druk over de aanpak van de plant. Het team was gebleken dat de ‘tuinmannen’ in de wijk niet op de hoogte waren van het Protocol Duizendknoop en de plant gewoon wegmaaiden (met alle risico juist op verspreiding). Na overleg met de gebiedsbeheerder is deze aanpak aangepast.

De gemeente is bezig geweest met een even grondige als trage inventarisatie van de locaties van de plant. Vervolgens werden prioriteiten aangebracht. De uitbraak van het coronavirus vertraagde de opleiding voor alle mensen die in het groenbeheer werken om zodanig met de duizendknoop om te gaan dat er geen verspreiding meer kan plaats vinden door verkeerd beheer.

Kijk hier voor de kaart met meldingen van de duizendknoop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *