8 september Vriendendag Diemerbos

Op zondag 8 september organiseren wij dit jaar wederom de Vriendendag voor de Vrienden van het Diemerbos. Wij organiseren deze Vriendendag in samenwerking met de Vrienden van de Gaaspermolen, Staatsbosbeheer, Groengebied Amstelland en AGV/Waternet en natuurlijk weer in en om het Diemerbos. Matchzo (Stammerlandweg 10) biedt ons gastvrijheid.

Je bent vanaf 10.30 welkom. Om 11.00 uur begint het programma. Rond 16.00 uur wordt het programma met een hapje en een drankje afgesloten. Zoals ieder jaar hebben wij ook dit jaar voor een specifiek thema gekozen. Dit jaar is dat “Groen en blauw houden van elkaar en ook van jou”. Groen staat daarbij voor het bos. Blauw staat voor het water. Water maakt onlosmakelijk deel uit van het bos. Zonder water zou er helemaal geen sprake zijn van het bos zoals het Diemerbos. Hoe werken groen en blauw samen om ons bos tot het Diemerbos te maken? Wij gaan dat met elkaar onderzoeken.

Wij maken samen met de boswachter een wandeling door het bos met vooral ook aandacht voor het water. Wij bezoeken de Gaaspermolen, waar de molenaar ons door de molen leidt en uitlegt wat de Gaaspermolen betekent voor het waterbeheer. Een vertegenwoordiger van Waternet en het hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht licht ons toe hoe waterkwantiteit en waterkwaliteit ten gunste van het bos worden beheerd. Tijdens de Vriendendag zal de boswachter de laatste nieuwtjes van het bos vertellen en kunnen er natuurlijk vragen worden gesteld.

Het programma is dit jaar ook weer zeer geschikt voor kinderen. Die zijn dus ook van harte welkom. Om ons goed op je komst voor te kunnen bereiden vragen wij je om je aan te melden via: secretaris@Vrienden van het Diemerbos.nl . Geef ook even aan met hoeveel personen je komt.
Natuurlijk houden wij dit jaar ook weer een fotowedstrijd. Een extra prijs hebben wij voor de foto die het beste de relatie tussen bos en water in beeld brengt. Foto’s kunnen ingestuurd worden bij secretaris@vriendenvanhetdiemerbos.nl of via onze facebookpagina

Programma 8 september:
10.30 – 11.00 uur inloop bij MatchZO, Stammerlandweg 10 in Driemond
11.00 – 11.15 uur welkom door voorzitter Vrienden van het Diemerbos
11.15 – 11.45 uur actualiteit Diemerbos/ vragen aan en uitleg door de boswachter
11.45 – 12.15 uur het belang van waterbeheersing in de polder / uitleg deskundige Waternet
12.15 – 13.00 uur eenvoudige lunch (broodjes) in MatchZO
13.00 uur groep1. vertrek naar de Gaaspermolen
groep 2. vertrek naar het Diemerbos
14.00 – 14.30 uur (wisselen van beide groepen bij de molen)
15.30 – 16.00 uur terug naar MatchZO: Afsluiting met drankje én prijsuitreiking fotowedstrijd

Eén reactie op “8 september Vriendendag Diemerbos”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *