30 jaar vliegramp (1) in de media

Op dinsdag 4 oktober is het 30 jaar geleden dat een Boeing van El Al neerstortte in de Bijlmer waarbij 43 mensen omkwamen. Daarom is er dit jaar extra veel aandacht in diverse media en in de buurt. De NOS zendt de herdenking van de Bijlmer vliegramp op 4 oktober vanaf 17.00 uur live uit op NPO 2. Dit artikel gaat over de media, binnenkort een artikel over de herdenking in de buurt.

Op donderdag 29 september start een vijfdelige serie Rampvlucht dagelijks op NPO 1 om 21.30 uur, behalve op zaterdag. Dinsdag 4 oktober is de slotaflevering. Diezelfde avond is de eerste documentaire van Omroep Zwart over de ramp te zien: Akwasi onderzoekt, nu dertig jaar later, samen met zijn lotgenoten welke invloed deze dag op hun leven heeft gehad. Om 22.10 op NPO2.

Vanaf 29 september zijn alle afleveringen van Rampvlucht beschikbaar op NPO Plus en terug te kijken op NPO Start.

Boek Dekker
Eind september verschijnt een vernieuwde uitgave van Vincent Dekker, de journalist die in de docuserie Rampvlucht een hoofdrol speelt. Het boek heet Going down, going down…, dertig jaar na de Bijlmerramp, een volledige reconstructie met – opnieuw – onthutsende inzichten, aldus de uitgever. (Uitgeverij De Kring, 256 pagina’s, isbn: 9789462972445, paperback € 19,99. Te koop onder meer bij Athenaeum boekhandel Zuidoost in de Poort.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *